Scanpix

Norsk seier tross rufsete skyting: – Litt sløvt

Norsk utklassing tross rufsete skyting: – Litt sløvt

12/01/2018 14:45Oppdatert 12/01/2018 16:31

Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø gikk inn til seier på stafetten i Ruhpolding.

Norge leverte en solid stafett i tyske Ruhpolding og vant stafetten en under en måned før OL i PyeongChang. Det så komfortabelt ut da Johannes Thingnes Bø gikk en solid siste etappe, men på siste skyting skapte nordmannen spenning med en litt rufsete serie.

For Thingnes Bø måtte bruke to ekstraskudd, men konkurrentene klarte ikke true Norges seier. Frankrike tok andreplassen, mens Russland stakk av med tredjeplassen.

– Ikke noen god serie og det uten press, kommenterte Eurosports skiskytterekspert Martin Eng.

– Det var litt sløvt av Tarjei

Norge fikk en fantastisk start på stafetten i Ruhpolding. Lars Helge Birkeland gikk en solid første etappe og skjøt fullt hus på både liggende og stående skyting. Spesielt den stående serien var det høy klasse over.

– Fantastisk serie av Lars Helge Birkeland. Han gjør det han gjør på trening. Bare går rett på. Skyter fort og skyter på rytme. Han lader seg inn igjen på neste blink etter skuddet. Det er veldig imponerende, sa Eng.

Tarjei Bø fikk et flott utgangspunkt på sin andre etappe og kom alene inn til første skyting etter å ha gått solid i sporet på den første runden. Der kludret nordmannen det til for seg selv som måtte bruke tre ekstraskudd på å få ned den fjerde blinken.

– Det var litt sløvt av Tarjei ikke å se på vinden før han skjøt, kommenterte Eng.

Fourcade med god etappe

Bø hentet seg imidlertid inn og satte Norge og Emil Hegle Svendsen i en fin posisjon før den tredje etappen. Svendsen vekslet ut sammen med Italia og Østerrike. Svendsen skjøt full hus på liggende, men måtte ha et ekstra skudd på stående.

Det ga Martin Fourcade en glimrende mulighet til å hente inn nordmannen. Franskmannen leverte et solid løp og hentet inn hele forspranget Norge hadde. Antonin Guigonnat gikk ut sammen med Johannes Thingnes Bø og Italias Thierry Chenal.

Johannes Thingnes Bø gikk Norge inn til seier etter å ha brukt to ekstraskudd på siste skyting.

0
0