Erlend Bjøntegaard var førstemann ut i løypa torsdag formiddag. Norge hadde seks mann klare for å skyte oss til gull i EM i skiskyting. Konkurransen foregikk i Arber i Tyskland.
Bjøntegaard vant 10 kilometer sprint for noen dager siden, og hadde et forsprang på 21 sekunder til neste mann fra start. På første liggende-skyting bommet Bjøntegaard, og måtte dermed ut i strafferunde. Håvard Bogetveit traff på samtlige av skuddene, og var 10 sekunder bak i det løperne var i gang med andre runde.
På skyting nummer to bommet Bogetveit, Bjøntegaard og Sverre Dahlen Aspenes på ett skudd hver. Dermed mistet Bjøntegaard forspranget. Johannes Dale var den eneste med fullt hus. Han gikk ut 13 sekunder bak franske Fabien Claude. Alexander Fjeld Andersen bommet på tre av fem skudd.
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 PÅ 08:43
Inn til tredje runde, og første med stående skyting, var det Aspenes og Claude som lå best an. Nordmannen bommet på et av skuddene, og måtte dermed ut i strafferunde. Claude måtte ut i to strafferunder, og dermed var Norge i ledelsen før fjerde runde var i gang.
På fjerde skyting endte det med treff på fire av fem til Aspenes. Russiske Petr Pashchenko bommet heldigvis på to skudd, og Aspenes fikk en ledelse på 45 sekunder. Dermed måtte mye gå galt for at Norge ikke skulle ende med gull. Bjøntegaard bommet på et. Han lå ti sekunder bak tyske Lucas Fratzscher. Dermed var bronsje fortsatt mulig for nordmannen, men det skulle en god del til.
Aspenes fikk det norske flagget før mållinjen, og dermed endte det til slutt med gull til Norge. Pashchenko tok sølv, mens Fratzscher tok bronsjen. Bjøntegaard tok fjerde plassen, litt over ett minutt bak Aspenes. Dale og Bogetveit kom på henholdsvis femte og sjette plass.
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 PÅ 12:49
Skiskyting
Landslagssjefen bekrefter: – Alle elitetrenerne tilbys nye fireårs kontrakter
28/02/2022 PÅ 11:19