Da Tarjei Bø gikk ut med ledelse på tredje etappe, begynte det å se bra ut for Norges vinnersjanser, og etter hans fantastiske etappe var det null tvil om norsk seier.
Siste etappe kunne blitt en søndagstur for Johannes Thingnes Bø etter storebrorens maktoppvisning, og lillebror Bø fulgte opp med nok en knallsterk etappe. Det ble fullt hus på begge skytinger for Thingnes Bø, som bare økte og økte til konkurrentene.
Med godt over ett minutt å gå på etter siste skyting ble det til slutt en enkel seier for det norske laget, som unngikk store feil.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18

Sverige skjøt seg bort

Vetle Sjåstad Christiansen åpnet stafetten for Norge, og selv med ett ekstraskudd på både liggende og stående skyting, vekslet 27-åringen i tet med rask fart i sporet.
Sverige og Hviterussland hang med i front, mens et Frankrike uten Fourcade falt av tidlig. Franskmannen fikk hvile før han skal prøve å forsvare verdenscupledelsen på søndagens fellesstart.
Tidlig på stafetten ble det istedenfor en skandinavisk duell mellom Norge og Sverige, men etter at Johannes Dale måtte bruke to ekstraskudd på første skyting kunne Sverige gå ut alene i tet.
Den ledelsen mistet Sveriges Jesper Nelin med fire bom og strafferunde. Dale skjøt fullt hus på stående og sendte Tarjei Bø ut i ledelse på 3. etappe.

Storfavoritt

Ledelsen på 7,8 sekunder ble raskt økt til 18,5 før liggende skyting, og Norge seilet opp som en soleklar favoritt til å vinne stafetten.
Favorittstempelet ble ikke mindre av at storebror Bø skjøt fem strake blinkskudd og økte ytterligere ned til lagene bak ham som bommet.
Det ble riktignok et ekstraskudd for storebror Bø, men med superrask skyting tapte han knapt tid og sendte Thingnes Bø ut med 42,1 sekunders forsprang.
Da måtte lillebroren bare unngå store feil, og etter plettfri skyting og som vanlig høyt tempo i sporet kunne Thingnes Bø gå inn til soleklar seier på stafetten for Norge.

Tandrevold og Eckhoff med kjempeetapper

Norge kom skeivt ut, men en kjemperunde fra Ingrid Landmark Tandrevold bidro til seier på skiskytterstafetten i Nove Mesto lørdag.
Tandrevolds flotte 3. etappe ga Tiril Eckhoff muligheten til å gå inn til stafettseier for Norge.
Eckhoff sparte krefter i starten på etappen, og de kom godt med da hun gikk ut på sisterunden med snaue fem sekunder ned til Frankrike. Med feilfri stående skyting og masse krefter i banken var det aldri tvil, og Eckhoff kunne gå inn til norsk jubel foran tomme tribuner.
– Det var utrolig morsomt. Kanskje enda morsommere i dag når vi stilte med et lag vi ikke pleier, og kanskje ikke var favoritter, sa Tandrevold til NRK.
Selv uten VM-dronningen Marte Olsbu Røiseland klarte Norge å ta nok en seier på stafett. Det gjør at Norge har vunnet alle stafettene denne sesongen.
Frankrike gikk inn til 2.-plass, mens Tyskland sikret den siste plassen på pallen.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35