ANTHOLZ/OSLO (Eurosport.no): – Hun har slitt med å få tryggheten i hele vinter. I dag satt hun sprinten, og det er ekstremt viktig før OL, sier landslagstrener Stian Eckhoff til Eurosport.no.
Før torsdagens sprint hadde nemlig Eckhoff en 22. plass som bestenotering denne sesongen. Men over 7,5 kilometer knuste hun samtlige motstandere og vant med 12 sekunder foran Laura Dahlmeier etter å ha senket ti av ti blinker oppskriftsmessig. Et solid resultatet med under en måned igjen til OL.
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 KLOKKEN 11:37

Kjente på frykt

Landslagstrener og storebror Stian Eckhoff er en av de som har vært aller tettest på Tiril. Han forteller hvordan resultatene har preget henne denne vinteren.
– Mye handler om det mentale. Hun har vært i en posisjon denne sesongen hvor hun ikke har levert. Det har ført til en frykt for å bomme, og det er sånn som kan skje. Det stjeler fokus og skaper ingenting positivt. Det er ingen gunstig boble å være i, sier Stian Eckhoff.
Bærum-jenta har innrømmet at den tunge sersonginnledningen har vært en mental prøvelse. Torsdag overvant hun frykten.
– I dag skulle jeg ha det gøy og det klarte jeg. Jeg er min egen sjef og vet best selv. Det viste jeg i dag, sa en lettet Tiril Eckhoff etter målgang.
Saken fortsetter under bildet:

Stian Eckhoff

Foto: Scanpix

– Viktig for henne

Han syntes det var godt å se søsteren gå over mållinjen med et stort smil om munnen.
– Mest for sin egen del er det viktig at Tiril viser hva hun kan igjen. Dette gjør nok at hun senker skuldrene og gir seg selv en enklere vei fremover, sier landslagstreneren.
Lørdag starter hun dermed først på 10 kilometer jaktstart, før verdenscuphelgen rundes av med 12.5 kilometer fellesstart søndag.
– Jeg håper selvsagt hun får gode opplevelser i de to rennene også, men nå er kanskje ikke det like viktig lenger, sier han, og sender et skremmeskudd i retning konkurrentene:
– Hun har mer å gå på. Formmessig er hun ikke på topp. Planen er at hun skal bli enda bedre, sier landslagstrener Stian Eckhoff.
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 KLOKKEN 08:43
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 KLOKKEN 12:49