Olsbu Røiseland gikk ut i teten, men måtte ut i én strafferunde etter første liggende skyting. Amerikanske Susan Dunklee var feilfri på standplass og gikk ut med 10,7 sekunders ledelse.
Dunklee, Olsbu Røiseland og hjemmehåpet Dorothea Wierer kom likt inn på neste skyting. Wierer var som vanlig rask og feilfri i sin standplassopphold, og hun gikk ut 5 sekunder foran Olsbu Røiseland som også var feilfri.
Begge to banket ned sine fem blinker på første stående skyting. Selv om Denise Herrmann kom jagende bak, ble den ren duell på siste stående skyting. Den avgjorde Wierer til sin fordel. Hun bommet bare en gang mot Olsbu Røiselands to bommer.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
Bakfra kom Herrmann og gikk likt ut med Røiseland på den siste runden. Den tyske løpere rykket ifra i den siste slake motbakken inn mot mål. Hun endte 4,3 sekunder bak Herrmann og hadde 13,8 sekunder opp til Wierers gull.

Fornøyd med bronse

Selv om gullet glapp for sørlendingen, var hun tydelig fornøyd med bronsemedaljen.
– Medalje i VM kan man ikke være lei seg for, så jeg er veldig fornøyd, sa Olsbu Røiseland til NTB.
– Jeg klarte meg bra på første stående. Jeg forsøkte samme taktikk på den siste, men det ble veldig tøft mentalt å stå imot. Jeg ga alt på sisterunden for å ta sølvet, men Denise Herrmann ble for sterk, sa hun til NRK.

Solid avansement

Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff startet som nummer 57 og 59 av de 60 startende på jaktstarten. Begge avanserte etter feilfri liggende skyting. Tandrevold med bare en strafferunde avanserte til 14.-plass.
– Det var et veldig bra løp isolert sett. Jeg gjorde det beste ut av situasjonen. Ikke spesielt kult å stå igjen på startstreken når alle andre er langt ute i løypa, men det kunne jeg ikke gjøre noe med, sa Tandrevold til NTB.
Eckhoff med tre runder etter første stående skyting ble nummer 20.
– Jeg er ganske fornøyd. Jeg tok jo inn et halvt minutt på teten. Det er jo ikke en selvfølge, så jeg får ta med meg det. Jeg synes det er kjempeimponerende det Marte gjorde, men enda mer imponerende det Dorothea gjorde, sa Eckhoff.
(©NTB)

Derfor er hun helt spesiell: – Trenger flere kvinnelige rollemodeller

Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35