Skiskyting

Loginov utklasset konkurrentene – slik gikk det med de norske

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Alexandr Loginov

Foto: Scanpix

AvEurosport
11/01/2019 på 15:00 | Oppdatert 11/01/2019 på 17:07

Johannes Thingnes Bø ble slått bare av russeren Alexander Loginov på sprinten i verdenscupen skiskyting i tyske Oberhof.

Det skilte 25,2 sekunder mellom de to. Loginov tok sin første verdenscupseier.

Skiskyting

Kulturministeren vil justere kriteriene i idrettens krisepakke

22/04/2020 PÅ 09:12

– Nær å treffe 10 av 10, men ikke nær nok. Jaktstart i morgen, og det blir tøff å forsvare plassen på pallen. Oberhof er alltid veldig vanskelig, skrev nordmannen på sin twitterkonto.

Saken fortsetter under:

Thingnes skjøt raskt og godt på liggende skyting og gikk ut i ledelse 11,7 sekunder foran Loginov og storebror Tarjei. Alle de tre var feilfrie på liggende.

Loginov hadde dagen og skjøt ned alle fem blinkene på stående i kjapt tempo. Thingnes Bø måtte tåle en hårfin bom på sin skyting og gikk ut 14,2 sekunder bak. Verdenscuplederen tapte også mye til russeren på sisterunden.

Tarjei Bø måtte også ut i en strafferunde og endte 1.04,6 minutter bak i mål på åttendeplass.

Martin Fourcade, som startet foran Thingnes Bø, hadde en bom på liggende etter en ujevn serie med et par kanttreff. Han gikk i mål 47,2 sekunder bak og ble bare nummer sju.

Saken fortsetter under videoen:

Sjekk løpet til Johannes Thingnes Bø

00:01:28

På pallen

Noen av de beste tyskerne valgt å gå på sene startnummer, men verken Benedikt Doll eller Arnd Peiffer klarte å ta seg inn på pallen. De ble nummer fire og fem.

Svenske Sebastian Samuelsson skjøt derimot feilfritt og tok den siste pallplassen. Svensken ble slått med 36,8 sekunder av vinneren. Det var Samuelssons beste plassering i verdenscupen, etter at han vant stafettgull og jaktstartsølv i fjorårets OL.

Loginov ble etter sin første seier konfrontert med dopingstraffen på to år han sonet etter at han i 2014 ble avslørt for EPO-bruk.

– Jeg vil bare konkurrere, ikke snakke om fortiden, sa han.

Tåke

Det var sol i Oberhof under kvinnenes sprint torsdag, men fredag var tåken tilbake i den tyske skimetropolen.

Henrik L'Abée-Lund hadde en bom på hver skyting og endte på 18.-plass. Erlend Bjøntegaard skjøt på seg to runder og endte på 32.-plass.

Vetle Sjåstad Kristiansen måtte tåle hele tre strafferunder og endte 2.36,3 minutter bak på 43.-plass. Lars Helge Birkeland, som gikk blant de sist startende, bommet to ganger på liggende, men slo til med en flott og rask stående serie. Han ble likevel bare nummer 45.

(©NTB)

Skiskyting

SVT: Stina Nilsson bytter fra langrenn til skiskyting

22/03/2020 PÅ 16:17
Skiskyting

Eckhoff mistet verdenscuptittelen med tre bom på siste stående, Wierer sammenlagtvinner

14/03/2020 PÅ 15:21
Relatert
Skiskyting
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen