– Det mest fortjente gullet i skiskytingens historie, sa Tarjei Bø til NTB etter å ha sett lillebroren parkere resten av verdenseliten nok en gang.
Thingnes Bø bommet én gang på stående skyting, men var så rask i sporet at ingen var i nærheten av å slå ham. Dermed tok han sitt første VM-gull på distansen siden 2015.
– Det er veldig store ord (fra Tarjei). Det er mange fortjente gull uti der, men når man har vunnet fem sprinter før i sesongen, så går man inn til VM-sprinten som storfavoritt, kommenterte Thingnes Bø selv.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18

Fra en annen planet?

Han var naturlig nok lettet over at han innfridde det enorme favorittstempelet på yndlingsdistansen. Thingnes Bø står med to gull av to mulige så langt i Östersund-VM, og han blir også å regne som favoritt i de fem øvelsene som gjenstår.
– Jeg har lyst til å si nei, men jeg må si ja, svarer Vetle Sjåstad Christiansen på spørsmål om Thingnes Bø kan klare å hente hjem samtlige sju gullmedaljer.
– Han blir favoritt i hver øvelse, så det er opp til ham selv. Han er i hvert fall i rute.
Christiansen har vanskelig for å finne adjektiv store nok for å beskrive lagkameraten som han vant gull sammen med på mixedstafetten torsdag.
– Det er vanskelig å sammenligne nåtidens prestasjoner med historien, men jeg vil jo påstå at det Johannes gjør om dagen, det har vi ikke sett maken til. Om han er fra jordkloden, det vet jeg ikke. Jeg tror vi må lenger ut i solsystemet for å finne hjemstedet hans, dessverre, smiler Geilo-løperen.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Som skapt for skiskyting

Erlend Bjøntegaard, som ble nest best av de norske skiskytterne på sprinten med 7.-plass, beskriver Thingnes Bø som en løper å se opp til.
– Jeg sliter litt med å beskrive den mannen der. Jeg har jo beskrevet ham som irriterende god før, men … han har X-faktor, han er ganske unik, og det at han beholder den langrennsformen gjennom hele sesongen er nesten ikke til å tro, sier Kongsberg-mannen.
– Han har tydeligvis en kropp som er skapt for det her, og han har en veldig bra skiteknikk som fungerer utrolig bra for ham. I nesten hvert eneste løp på hvert eneste føre i hver eneste løype så er han best, fortsetter Bjøntegaard.

Gode ski og smart taktikk

Lørdag var Thingnes Bøs langrennstid 31,8 sekunder raskere enn nest bestemann i sporet, den franske bronsevinneren Quentin Fillon Maillet.
Stryningen har to forklaringer på hvorfor han framstår som uslåelig.
– Først og fremst må vi skryte av skiene våre. De har bare vært helt rå gjennom hele sesongen. I dag ledet jeg fra start til mål, og da får du tidlig tilbakemelding om at du har god gli, sier han.
– Ellers handler det om å gå fort der det koster minst. Jeg klarer å lese løypene bra.
(©NTB)
Sett denne?
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35