Skiskytterne bommet og bommet og bommet, og til tider var det nærmest umulig å se blinkene under herrestafetten i Oberhof søndag. Likevel kom Norge godt ut av det, og sikret tredjeplassen med Tarjei Bø på ankeretappen. Dét til tross for hele 14 bom og tre strafferunder.
Aller verst var det for Henrik L'Abee-Lund som gikk andreetappen for Norge.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
– Dette går over til rene parodien, og det er det ingen som ønsker, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre etter at Henrik L'Abee-Lund bommet fem ganger og måtte gå to strafferunder på sin liggende skyting.
Ekspert Martin Eng trodde rennet kom til å bli avlyst da løperne sleit noe voldsomt med å få ned blinkene på standplass, men det skjedde altså ikke.
Sverige vant noe overraskende det Eng betegner som et «bingorenn», ett minutt og ti sekunder foran Italia. Tarjei Bø gikk i mål ett minutt og 21 sekunder bak svenske Fredrik Lindström.
– Det er bare så vidt vi ser Lindström som går over målstreken. Men det er bare å gratulerer svenskene med en stor dag! kommenterte Myhre og henviste til de svenske kvinnenes pallplass tidligere på dagen.
Av 25 lag som stilte til start, var det kun 13 lag som klarte å fullføre. De andre lagene ble tatt igjen, og fikk ikke lov til å fortsette.
Vetle Sjåstad Christiansen gikk førsteetappen for Norge og bommet kun én gang, men hadde bedre forhold enn sine lagkamerater. Henrik L'Abee-Lund slet både med vind og tåke på sin etappe, mens Lars Helge Birkeland og Tarjei Bø også måtte kjempe seg gjennom det harde været.
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35