Det bekrefter IBU på sin nettside.
– Søket er relatert til etterforskningen som fokuserer på IBU-president Anders Besseberg og IBUs generalsekretær Nicole Resch, skriver forbundet som videre påpeker at politirazziaen ble gjennomført ved forbundets hovedkvarter i den østerrikske byen Salzburg.
Resch skal ha bedt om å fratre sine verv i IBU mens etterforskningen pågår, og Martin Kuchenmeister fungerer nå som midlertidig generalsekretær.
Skiskyting
Tandrevold beste norske på sprinten i Finland – østerrikske Hauser med klar seier
EN TIME SIDEN
Wenche Besseberg, Anders Bessebergs kone, sier til nyhetsbyrået AP at politietterforskningen er knyttet til dopingpåstander. Hun sier at etterforskningen er relatert til vitnemål fra dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov.
Den kjente dopingvarsleren er blitt intervjuet av NRK på hemmelig sted i USA. Rodtsjenkov kommer med nye påstander. De handler først og fremst om IBU.
Han hevder at forbundet var med på å «manipulere og sabotere» russiske skiskytteres blodpass før OL i Sotsji.
– I skiskyting blir blodpass-systemet manipulert og sabotert, sier Rodtsjenkov til NRK.
Besseberg har tidligere avvist denne type anklager.

Razzia i Norge

Det er også blitt gjort politirazzia i Norge i forbindelse med etterforskningen av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), melder NRK.
Det bekrefter Verdens antidopingbyrå (WADA) til statskanalen. Razziaen ble gjennomført onsdag.
Tirsdag kveld ble IBUs hovedkvarter i Salzburg raidet av østerriksk politi. WADAs kommunikasjonssjef James Fitzgerald skriver følgende i en epost til NRK:
– WADA bekrefter at spørsmålet er knyttet til doping, men vi vil ikke kommentere noe utover dette.

Økokrim bistår

NRK erfarer at norske Økokrim er blitt koblet inn i den pågående etterforskningen av IBU. Senere onsdag bekreftet Økokrim at man bistår østerrikske myndigheter i etterforskningen av en norsk statsborger.
– Østerrikske myndigheter mistenker nordmannen for økonomisk kriminalitet, og spørsmål om etterforskningen må rettes til østerrikske myndigheter, sier førstestatsadvokat Anna Haugmoen Mo til enhetens nettside.
Anders Besseberg har ikke svart på NTB henvendelser onsdag. Han har hatt toppvervet siden 1992. Nylig opplyste han at han ikke har til hensikt å stille til gjenvalg i september.
(©NTB)
Skiskyting
Dobbelt norsk på sprinten i Kontiolahti – Thingnes Bø vant foran Lægreid
5 TIMER SIDEN
Skiskyting
Skiskytterkvinnene imponerte i Finland: – Helt vanvittig
01/12/2022 KLOKKEN 14:04