Tidligere tirsdag kveld meldte at Hanevold er død, 49 år gammel.
– Halvard var en fantastisk idrettsutøver, lagkamerat og menneske. Han var ikke redd for å gå sine egne veier og jobbet steinhardt for sine mål, skriver Svendsen i en tekstmelding til VG.
Han forteller at han husker den smittende latteren og det gode humøret til sin tidligere lagkamerat.
Beijing 2022
Brødrene Bø får med seg Olsbu Røiseland og Eckhoff på OLs åpningsøvelse
8 TIMER SIDEN
– Det var alltid god stemning der hvor Halvard var. Tankene mine går til hans familie, skriver Svendsen videre.
Sammen vant Hanevold og Svendsen stafetten under OL i Vancouver i 2010. Med på laget den gang var også Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen.
Åtte år tidligere vant Hanevold stafettgull under OL i 2002 (Salt Lake City) sammen med blant andre Egil Gjelland. De to var også på samme lag da Norge tok VM-gull på stafetten i 2005 (Hochfilzen, Østerrike).
– Det er helt grusomt og en forferdelig situasjon, sier Gjelland til TV 2.
– Vi var lagkamerater fra 1996 og utover og fram til jeg sluttet. Da jeg var trener for laget hadde vi fremdeles kontakt, for han fulgte oss gjennom jobben sin i NRK, sier Gjelland.
Hanevold døde i sin bolig i Asker tirsdag morgen. Han ble 49 år gammel.
Torgeir Bjørn, som i tillegg til å være NRK-kollega var treneren til Hanevold en periode, er rystet etter nyheten om hans dødsfall. Han minnes den avdøde 49-åringen som en leder på skiskytterlandslaget.
– Han var limet i landslaget da jeg var trener. Vi hadde løpere som Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og andre som satte standarden på mange ting, men det var Halvard som var den samlende i laget. Hvis det var store ting og diskusjoner, sto han fram som en leder og som samlet gruppa, sier han til Dagbladet.
Hanevold vant OL-gull på 20-kilometeren i Nagano i 1998, som han kanskje er mest kjent for. Etter det ble det ytterligere to OL-gull, to OL-sølv og en bronse.
I tillegg vant han fem VM-gull, syv sølv og fire bronse.
De siste årene har han også kommentert skiskyting for NRK. Han var med i det populære programmet «Mesternes Mester» på samme kanal i 2011.
Der var han også kollega med Ola Lunde.
– Jeg har jobbet med ham siden han la opp, og det har vært veldig bra og klart å ta ekspertrollen veldig bra. Han var dedikert og kjente sporten veldig godt. Som utøver er han den mest dedikerte jeg har sett. Han hadde ikke noe fysisk talent, men det er ingen som har jobbet bedre enn ham, og det er nok derfor han ble olympisk mester også, sier Lunde til Dagbladet.
Halvard Hanevold etterlater seg kone og to barn. Ifølge Budstikka er familien kjent med at de omtaler saken.

Halvard Hanevold

Foto: Scanpix

Eurosport / ©NTB
Skiskyting
Svenskene fikk ikke fullføre stafetten i Anterselva: – En fiasko
I GÅR PÅ 16:11
Skiskyting
Eckhoff viste OL-form, men rotet bort ledelsen på siste stående
I GÅR PÅ 14:59