25-åringen trøblet med ryggproblemer og sykdom i sesongoppkjøringen, men siden har alt gått etter planen. Han har gått samtlige individuelle konkurranser, og resultatene i de fem første av ni verdenscuphelger har vært fenomenale:
Ni seirer på tolv løp og i tillegg én annenplass. Stryningens svakeste resultat er en 9.-plass fra jaktstarten i Hochfilzen før jul.
I verdenscupen leder han med knallsterke 186 poeng på den russiske toeren Aleksandr Loginov. Men Thingnes Bø understreker at han langt fra har innkassert totalseieren ennå.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
– Den kula er på ingen måte min ennå. Men jeg har gjort det sterkt i første halvdel av sesongen. Nå er vi halvveis, og det finnes en mulighet for at ting kan snu i siste halvdel. Jeg må prøve å nullstille og tenke at jeg starter sesongen på nytt nå, egentlig, sier han til NTB.

Kjører på

Vinterens skiskytterkonge er ikke sikker på om det går an å holde på toppformen gjennom en full sesong. Samtidig mener han å ha oppskriften på hvordan han skal holde koken helt inn – også i VM i mars.
– Det blir helt klart en utfordring. Men heldigvis er jeg slik at jeg kan gå mange renn og føle at det gir det beste utbyttet. Og så må jeg bare prøve å få trent litt innimellom. Men restitusjonen blir også ekstremt viktig mellom all reisingen og andre ting som tar energi. Hvis jeg klarer å la være å «slippe meg ned» og tenke at jeg har fri, så tror jeg at det skal gå, sier Thingnes Bø og fortsetter:
– Jeg må ikke gå i fella og tenke at sesongen snart er over. Jeg må være i nuet hver eneste dag, restituere best mulig og så heve meg enda et hakk hver konkurransedag.

Fra galskap til analyse

Thingnes Bø har vært god i flere år, men det var først i OL-sesongen 2017/18 at han klarte å levere toppresultater stabilt over en lengre periode.
– Det skjedde noe i fjor. Det var første gang jeg klarte å være stabil med mange pallplasser gjennom sesongen. Jeg har fortsatt ikke noen god forklaring på hva som gjorde at jeg klarte det, men jeg kan ikke skjønne noe annet enn at det handler om rutine, alderen og kunnskapen om skiskyting, kombinert med Egil (Kristiansen) og Sigfried (Mazet) som trenere. Alt dette har gjort at jeg er blitt tryggere og mer sikker på hva jeg skal gjøre i hvert løp, sier Thingnes Bø.
Det kan altså virke som stryningen har modnet de siste årene. Og tilnærmingen han til konkurransene er også mer gjennomtenkt enn tidligere, da han kanskje var mer ivrig og brutal.
– Før trodde jeg selvtillit var viktigst, men nå handler det mer om matematikk. Måten du skal løse langrennet på, hvor du skal hente sekunder, hvor du skal legge igjen (tid), hvor du skal spare krefter, hvordan du skal skyte. Det er mer analyse i stedet for å være helt «maniac» på start og brenne til og se hvor langt det holder. Nå er planen min lagt mer på forhånd, sier han.

Kjører på

Thingnes Bø bekrefter overfor NTB at han kommer til å gå samtlige individuelle konkurranser ut sesongen. Det innebærer full helg i Antholz denne uken (sprint, jaktstart, fellesstart) og minst fire renn i Canada og USA før VM. I tillegg kan det bli en stafett også.
– Jeg får håpe at formen min holder seg ved like, og at jeg kan ta ytterligere et steg slik at jeg er på topp i VM. Det er jo målet for samtlige, så da må jeg prøve på det, jeg også. Og med riktige valg underveis kan det være mulig.
Fredag går han sprint i Antholz, mens det er jaktstart lørdag.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35