Seks løpere kom inn sammen til siste skyting. Der traff Bø meget godt. Han gikk ut rett bak Jacquelin. Det ble en kamp mellom disse to inn mot mål, men Jacquelin var aldri virkelig i nærheten av å true Bø. Heller ingen andre kom opp til tetduoen.
– Jeg tror det var smøreteamet som vant kampen mot Frankrike i dag. Jeg må takke det, sa Bø til arrangøren etter målgang.
Bø, sammen med storebror Tarjei og Vetle Sjåstad Christiansen overrasket konkurrentene og gikk til allerede på første runde. Lillebror Bø kom inn til skyting 6,5 sekunder foran storebror og Christiansen. Ned til nærmeste ikke-norske var det 17 sekunder.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
– Jeg følte allerede i første utforbakke at jeg hadde noen meter, så jeg gikk hardt fra starten, sa Bø om skiene.
Thingnes Bø måtte derimot ut i strafferunden, mens de to andre tapte tid på standplass.

Viktige poeng

Thingnes Bø fikk også en bom på både andre og tredje skyting. God fart i sporet førte likevel til han var med helt framme inn til både andre, tredje og fjerde skyting.
– Hardkjøret førte til at jeg bommet, men jeg fikk fem treff på siste skyting, smilte Bø.
Dermed sikret han seieren og viktige verdenscuppoeng. Han er nå 43 poeng bak Martin Fourcade som ble nummer 14 søndag.

Fem topp ti

Tarjei Bøe virket å få det tyngre etter den tøffe åpningen og pådro seg en strafferunde på alle de tre siste skytingene. Han endte likevel som nummer ti. Christiansen bommet en gang på de to stående skytingene og ble nummer sju.
Erlend Bjøntegaard var ikke med hardkjøret på førsterunden. Til tross for det, samt strafferunde på andre og siste skyting, ble han nest beste norske som nummer fem. Johannes Dale ble sjettemann.
Sturla Holm Lægreid, som debuterte i verdenscupen fredag, imponerte igjen. Med 19 treff på standplass ble han nummer 15.
Lørdag vant Norge stafetten i Nové Mesto na Morave. Det var også der søndagens renn ble arrangert.
Rennene er gått uten tilskuere på grunn av koronavirus-utbruddet.

Eckhoff imponerte

Tiril Eckhoff imponerte og vant fellesstarten i verdenscupen skiskyting over 12,5 kilometer. Hun traff på 19 av 20 skudd og var suveren.
Det la grunnlaget for en klar triumf. Lørdag var Eckhoff svært viktig da det norske laget vant stafetten. Også den gikk i Nove Mesto na Morave i Tsjekkia.
Dermed tok Eckhoff viktige poeng på Dorothea Wierer i sammenlagtcupen. Italieneren endte som nummer fem og tapte 20 poeng til Eckhoff. Dermed er det 69 poeng mellom løperne.
Eckhoff tok over andreplassen i verdenscupen fra svenske Hanna Öberg som ble nummer to.
Rennet startet godt både for Eckhoff og den eneste andre norske til start, Ingrid Landmark Tandrevold. Begge fikk ned fem blinker på første skyting. På andre skyting fikk Tandrevold en bom mens Eckhoff var rask på standplass og gikk ut med tolv sekunders ledelse på nærmeste utfordrer. Deretter så hun seg aldri tilbake.

Hjemme

Mens Eckhoff fortsatte den gode skytingen fikk klubbvenninne Tandrevold en dårlig opplevelse på tredje skyting. Tre bom sendte henne godt nedover på listene. Med fullt hus på siste skyting endte hun som nummer 18
Rennene gikk uten tilskuere inne på stadion. Bakgrunnen var koronavirus-situasjonen.
VM-dronning Marte Olsbu Røiseland har fått påvist vanlig influensavirus og er ikke med til Nove Mesto. Dermed er hennes sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt i praksis borte.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35