SJUSJØEN/OSLO (Eurosport.no):
Som de foregående årene blir Martin Fourcade mannen de norske utøverne må slå denne sesongen. Franskmannen har vært suveren og har sopt med seg mesterskapsgull, medaljer og sammenlagtseiere i verdenscupen de siste årene.
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 KLOKKEN 11:37
Så god var han i fjorårets sesong at Ole Einar Bjørndalen var skremt over det Fourcade presterte. Dette har veteranen å si om konkurrenten foran årets sesong.
– Jeg tror han har stabilisert seg på toppen. Han er på sitt aller beste. I fjor var han skremmende god. Han har vært helt rå de siste seks årene. Noen av de rennene han gjorde i fjor, det er imponerende det han gjør. Han er så sterk på alle områder, både hvordan han løser rennet taktisk, teknisk og kapasitetsmessig, som er av en annen verden. Det blir spennende å få lov til å gå mot ham igjen. Så får vi se hvor langt opp det er og være fryktelig nær ham i OL. Men å være på hans nivå gjennom sesongen er nok for tøft for min del, sier Bjørndalen til Eurosport.no.

– Ellers hadde jeg ikke giddet å gå i år

– Den beste Ole Einar Bjørndalen mot den beste Martin Fourcade. Hvor ligger man da?
– Da er jeg i nærheten ellers hadde jeg ikke giddet å gå i år.
Perfeksjonisten Bjørndalen finner likevel noe å ta Fourcade på.
– Han har en kapasitet og noen rykk..., men han har ikke skytekapasitet. Det er vel det eneste han ikke har. Ennå. For han har begynt å trene litt på det nå, slik at han skyter raskere enn han har gjort før. Han er råsterk, fortsetter Bjørndalen.

– Hadde vi ikke gjort det hadde vi vært ferdige i august

For ett år siden fikk 43-åringen datteren Xenia sammen med kona og skisytteren Darja Domratsjeva. Han nyter livet som småbarnspappa.
Men samtidig byr det på utfordringer. Også konkurrenten Fourcade har barn og er pappa til to døtre, men der franskmannen har kona hjemme er begge foreldrene til Xenia stadig på reisefot. Det ga en litt annerledes oppkjøring.
– Det er en helt annen hverdag. Begge må være bra hver eneste dag. Vi kan ikke ha for mange netter uten søvn. Da må vi ha ro rundt oss. Da valgte vi ikke å være med noe som helst av lag. Vi ville være for oss selv. Hadde vi ikke gjort det hadde vi vært ferdige i august. Det var eneste muligheten, sier Bjørndalen.
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 KLOKKEN 08:43
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 KLOKKEN 12:49