SJUSJØEN/OSLO (Discovery):
Seierne ble avgjort på siste stående. Landmark Tandrevold og tsjekkiske Marketa Davidova hadde begge tre fulle hus før de skulle kjempe om seieren på den siste skytingen.
Skiskyting
Vant verdenscupåpningen på norsk festdag
27/11/2021 PÅ 15:39
Der leverte Fossum-jenta best og feide ned de fem blinkene, mens Davidova bommet to ganger. Sisterunden ble en parademarsj og 25-åringen kunne skli over målstreken som ensom majestet og en overlegen seier.
– Det var helt fantastisk. Å skyte 20 treff er ikke noe jeg gjør hver dag, det var ordentlig gøy å få det til. Det å få det ut i konkurranse var ekstra stas, sier Landmark Tandrevold til Discovery.

– Seig dieselmotor

Tandrevold stakk av med seieren i fellestartscupen forrige sesong og vant sin eneste verdenscupseier på nettopp en fellestart i Østersund i fjor. På spørsmål på hvorfor hun gjør det så bra på fellestarter har hun ikke et godt svar på.
– Godt spørsmål. Jeg liker jo at det er en litt lengre distanse og at det er fem ganske lange runder. Jeg er en seig dieselmotor da. Jeg liker også å gå i felt. Jeg føler jeg får en helt annen ro ved å gå i felt, sier Tandrevold.
Se hele intervjuet med Tandrevold:

Tandrevold om duellen på siste skyting: – Her jeg hører til

– Skjerpe oss

Tandrevold vant med 19 sekunder ned til franske Chloe Chevallier. Tredjeplassen gikk til Karoline Erdal som også hadde 20 treff.
– Jeg er veldig fornøyd. Jeg skyter 20 treff og klarer å henge med greit i sporet på en okei dag. Så det er veldig artig, sier Erdal til Discovery
De to andre norske stjernene, Marte Olsbu Røiseland og Tiril Kampenhaug Eckhoff skuffet stort på dagens fellesstart. Røiseland skjøt fire bom og endte på en niendeplass 1.08 bak Tandrevold. Eckhoff endte opp med fem bom og måtte ta til takke med en 13. plass ett og halvt minutt bak sin lagvenninne i mål.
– I dag var det ungjentene som satte de gamle på plass. Det trengte vi kanskje og nå må vi skjerpe oss litt frem til verdenscupåpningen i Østersund, sier en smilende Olsbu Røiseland til Discovery.
Skiskyting
– Følte at jeg gjenoppstod fra de døde i dag
14/11/2021 PÅ 15:53
Skiskyting
Gleder seg til brødreduell: – Skulle gjerne hatt med han på oppløpet her
14/11/2021 PÅ 15:29