Den norske 22-åringen hadde en eventyrlig mulighet til å ta sin første verdenscupseier i karrieren på den 12,5 kilometer lange fellesstarten i Tyskland.

Etter fire feilfrie skytinger ble det spurtoppgjør med tyske Preuss. Der var tyskeren raskest, og kunne juble for det som ble hennes første seier noensinne.

Skiskyting
Marte Olsbu Røiseland vant fellesstarten foran Tiril Eckhoff i Hochfilzen
20/12/2020 PÅ 14:55

Perfekt start

Både Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold skjøt feilfritt på første liggende. På annet forsøk ble det nok en gang fullt på Tandrevold, men Olsbu Røiseland måtte ut på én strafferunde.

Og Tandrevold fortsatte å imponere. På den tredje av fire skytinger var hun nok en gang feilfri, og gikk ut på tredjeplass. For Olsbu Røiseland ble det nok en bom.

Tandrevolds beste plassering noensinne i verdenscupen var femteplass fra Hochfilzen fra forrige sesong.

Spennende sisterunde

På siste skyting søndag gikk hun inn i annenposisjon, og ledet an sammen med tre andre løpere. Der leverte hun nok en gang, og gikk ut fra siste skyting som nummer to, kun bak tyske Franziska Preuss.

Og Tandrevold fikk blod på tann. På den siste runden tok hun innpå tyskeren, og 1,4 kilometer før mål var de samlet. Det ble til slutt spurt, som tyskeren vant.

Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal gikk begge gode etapper da Norge endte på pallen på lørdagens stafett, men ingen av de to var blant de 30 som var kvalifisert for fellesstarten.

(©NTB)

Skiskyting
Tarjei Bø eneste norske på pallen i Hochfilzen – etterlengtet seier for Peiffer
20/12/2020 PÅ 11:52
Skiskyting
Sensasjonsløp av ferskingen Lægreid i Finland – vant foran Thingnes Bø
28/11/2020 PÅ 12:56