Laura Dahlmeier gikk Tyskland inn til seier på hjemmebane, mens Italia og Sverige tok de øvrige pallplassene.
13.-plass og 10.-plass har vært beholdningen for kvinnene på stafetter så langt denne sesongen.
De norske kvinnene har slitt tungt hittil i vinter, men lørdag kunne Synnøve Solemdal, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu notere en solid fjerdeplass.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
– Dette er absolutt en opptur med tanke på det som har skjedd tidligere. Vi er med hele veien og de andre jentene gjorde en kjempejobb. For meg var det inspirerende å se på oppvarmingen, sa Olsbu til NRK etter løpet og la til at prestasjonen lover godt før OL-stafetten.
– Vi har overrasket før, og vi kan overraske igjen.

Rask i sporet

Olsbu gikk til tider forrykende fort i sporet og ville sikret pallplass med prikkfri skyting, men fire ekstraskudd fordelt på sine to skytinger gjorde at Norge måtte ta til takke med den første plassen utenfor pallen.
Solemdal gikk første etappe og vekslet med Eckhoff 24,3 sekunder bak Italia etter å ha brukt ett ekstraskudd.
Eckhoff måtte benytte seg av to ekstraskudd totalt på sine skytinger, men vekslet på tredjeplass, kun 17 sekunder bak Tyskland.

På skuddhold

Da Tandrevold vekslet på sjetteplass rundt halvminuttet bak Sveits, var det norske laget på skuddhold før Olsbus ankeretappe.
Hun gikk svært fort inn til første skyting, men måtte benytte seg av to ekstraskudd og gikk ut 14 sekunder bak før den siste skytingen.
Også på stående skyting noterte Olsbu seg for to ekstraskudd, og ettersom serien heller ikke var blant de raskeste gikk hun ut på fjerdeplass før sisterunden. Der fikk hun det noe tyngre og maktet ikke å hente inn svenske Hanna Öberg.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35