Hun slo tyske Franziska Hildebrand med 46,4 sekunder, mens treer Karolin Horchler havnet 1.01,8 bak Eckhoff.
– Det var et bra løp, men jeg kommer til å få skikkelig kjeft for det siste skuddet, sa Eckhoff til NRK.
Høyt tempo i sporet gjorde at bomskuddet på ingen som helst måte satte seieren i fare. Eckhoff viste allerede forrige helg at langrennsformen er bra. Da imponerte hun stort ved å bli nummer fire i sprinten under langrennsløpernes sesongstart på Beitostølen.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
Ingrid Landmark Tandrevold ble nest best av de norske skiskytterkvinnene. Hun hadde to bom og tok femteplassen. Det var 1.07,1 opp til lagvenninnen Eckhoff.
– Et OK løp, men jeg var litt klønete på standplass, sa Tandrevold og viste til at hun var nær ved å krasje under en av skytingene.
Verdenscupen ruller i gang i Pokljuka i starten av desember.

Thingnes Bø fulgte opp

Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt og gikk inn til sprintseier under skiskytternes sesongstart på Sjusjøen. Han slo Lars Helge Birkeland med 23,6 sekunder.
Også Birkeland plaffet ned alle blinkene, men greide ikke å matche Thingnes Bøs fart i sporet. Vetle Sjåstad Christiansen ble treer etter å ha bommet én gang på siste skyting. Han var 1.02 minutter bak vinnertiden.
Thingnes Bø ledet med 16,1 sekunder etter å ha vært innom standplass første gang, og med feilfri skyting var det kun en sprekk på sisterunden som kunne frarøve ham seieren.
Tarjei Bø kjempet i toppen etter liggendeskytingen, men med tre bomskudd på stående falt han nedover resultatlista. Han endte til slutt på 14.-plass og var 1.59,6 minutter bak lillebroren.
Den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade var ikke på plass på Sjusjøen lørdag. Av de utenlandske favorittene var det kun de tyske som valgte å stille i den norske sesongstarten.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35