Fjorårets suverene verdenscupvinner skjøt én bom på liggende skyting, men slo tilbake med full hus på stående. I tillegg gikk han forrykende i sporet. Det var nok til å vinne sesongens første individuelle verdenscuprenn klart. 26-åringen var 19 sekunder foran storebror Tarjei Bø på annenplass. Russiske Matveij Eliseev ble nummer tre, 0,9 sekunder bak.
– Vi er strålende fornøyd med dobbeltseier, sa Thingnes Bø til NRK.
Tarjei Bø skjøt fullt hus på liggende skyting og hadde god fart i sporet, men på stående skyting brukte han lang tid, og bommet i tillegg på sitt siste skudd. Dermed glapp seieren. 31-åringen endte likevel på en meget sterk annenplass.
Beijing 2022
Sikter mot OL-gull etter kjempesesong: – Alt har gått som planlagt
I GÅR PÅ 10:42
– Det er så deilig å være gode, gamle Tarjei igjen. Det er deilig å kunne bruke alle girene på racerbilen og bare klinke til. Jeg har trent kjempebra og forsøkt å finne tilbake til god, gammeldags gulloppskrift. Det er en kjempegod følelse å kunne kjempe om seieren, sa en strålende fornøyd storebror Bø til NRK.

Fourcade raknet

Johannes Dale imponerte også og gikk inn til en 7.-plass, rett foran landslagskompis Erlend Bjøntegaard. Lars Helge Birkeland ble nummer 30, mens Vetle Sjåstad Christiansen hadde en skuffende dag og endte på 45.-plass, nesten to minutter bak vinneren.
– Nå er jeg veldig sliten. Jeg har aldri vært så stiv før, men jeg er veldig godt fornøyd med løpet, sa en fornøyd Dale.
På forhånd var det mye snakk om duellen mellom Thingnes Bø og Martin Fourcade. Franskmannen ledet etter første skyting, men med to bom på stående måtte han se langt etter seieren. Fourcade ble til slutt nummer fem.
Lørdag innledet de norske skiskytterne sesongen med annen- og tredjeplass i henholdsvis blandet stafett og parstafett.
(©NTB)
Beijing 2022
Smittefrykt i skiskytterleiren – reiser hjem i sponset privatfly
26/01/2022 PÅ 16:04
Beijing 2022
Brødrene Bø får med seg Olsbu Røiseland og Eckhoff på OLs åpningsøvelse
24/01/2022 PÅ 21:03