Johannes Thingnes Bø og Quentin Fillon Maillet har kjempet intenst om å bli kronet som OL-konge i mesterskapet.
Stryningen stod med tre gull og én bronse før fellesstarten, mens franskmannen hadde to gull og to sølv.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Thingnes Bø OL-konge
20/02/2022 PÅ 17:17
Det så lenge ut til at det skulle ende med en duell mellom de to skiskytterstjernene.
Johannes Thingnes Bø gikk først inn på siste skyting og hadde en luke på 27 sekunder ned til Martin Ponsilouma og Fillon Maillet før den siste skytingen.
Thingnes Bø fikk to runder og dørene åpnet seg for de andre. Quentin Fillon Maillet har vært bunnsolid på standplass i Beijing, men fikk hele tre runder på siste skyting. Martin Ponsilouma fikk én, men kunne ikke gjøre noe med stryningen.
Det ble til slutt en suveren seier til Johannes Thingnes Bø. Han vant med hele 40 sekunder ned til Martin Ponsilouma. Det er OL-historiens største differanse på distansen.

Hyller smøreteamet

– Årets mål har vært OL lenge, men at det skulle gå så bra hadde jeg ikke trodd. Jeg har tre individuelle medaljer og to stafettgull, så det er helt ekstremt, sier Johannes Thingnes Bø til Discovery.
Den olympiske mesteren sender en ekstra takk til de som er ansvarlig for skiene.
– I dag klarer jeg ikke å få skjult gleden over hvor gode ski vi hadde. Jeg følte meg maks bra i løypa og kunne gå rolig, men gikk likevel fra de andre. De har stått på for oss. En stor del av dagens gull med fire strafferunder går til smøreteamet, forteller gullvinneren.
Det var Johannes Thingnes Bø sin åttende OL-medalje. Med det passerer han Emil Hegle Svendsen, som har like mange medaljer, men færre gull.
Nå er det bare Ole Einar Bjørndalen som er foran Johannes Thingnes Bø. Tidenes beste mannlige skiskytter tok med seg 13 medaljer i løpet av karrieren.

Hyller smørerne: – Kunne gå rolig, men gikk fra resten likevel

Bronse på Sjåstad Christiansen

Norge stilte med fire nordmenn på start: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid.
– Hele det norske laget har medaljesjanser, slo Discoverys ekspert Roger Grubben fast før fellesstarten.
Det skulle vise seg å stemme.
Etter tre runder på Quentin Fillon Maillet på fjerde skyting, var det igjen kamp om den siste medaljen. Vetle Sjåstad Christiansen grep muligheten etter en kjempeserie på siste stå.
29-åringen fra Geilo fylte og gikk ut 20 sekunder foran franskmannen. Fillon Maillet var aldri i nærheten av å ta igjen helten fra stafetten. Dermed kunne Sjåstad Christiansen juble for sin første individuelle OL-medalje.
Sturla Holm Lægreid kom skjevt ut på de første skytingene. Etter liggendeseriene hadde 24-åringen allerede gått tre runder, men karet seg likevel til en sterk sluttplassering. Bærum-løperen gikk til slutt inn til en 6. plass, ett minutt og 46 sekunder bak suverene Thingnes Bø etter fem runder totalt.
– Det var ikke helt topp, men sett ut fra det jeg har gjort tidligere i OL, så var det en fin opplevelse i dag, sier Sturla Holm Lægreid etter sin beste individuelle plassering i mesterskapet.
Tarjei Bø hadde ikke dagen i sporet. Med fire runder endte veteranen på en 12. plass, to minutter og 47 sekunder bak broren.

Historisk sterkt mesterskap

Medaljene til Sjåstad Christiansen og Thingnes Bø satte et verdig punktum på skiskytternes OL. Tidligere fredag sørget Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland for den ellevte og 12. medaljen til skiskytterne i Beijing. Det var en bedring av tyskernes rekord fra 2006-lekene.
Nå er den tidligere rekorden knust ytterligere. Skiskytterne ender mesterskapet med 14 medaljer.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Røiseland OL-dronning
20/02/2022 PÅ 11:12
Beijing 2022
Endte opp med medaljer i alle valører: – Har faktisk gjort det ganske bra
19/02/2022 PÅ 16:06