Populære sporter
All sport
Vis alt

Storebror advarer konkurrentene etter ny mulig nærkontaktsituasjon

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 03/02/2022 klokken 07:14 GMT+1

Olympiatoppens helseteam jobber nå for oversikt etter at det ser ut til at Ingrid Landmark Tandrevold og Johannes Thingnes Bø er mulige nærkontakter etter flyvningen til Beijing.

Ingrid Landmark Tandrevold og Johannes Thingnes Bø

Foto: NTB

Det opplyser Olympiatoppen i en pressemelding.
«Det er oppstått en ny, mulig nærkontaktsituasjon etter flyvningen til Beijing. Olympiatoppens helseteam jobber nå for å få oversikt over situasjonen. Ettersom skiskyting har pressekonferanse om kort tid, går vi ut med foreløpig status.
Slik det ser ut i øyeblikket er Ingrid Landmark Tandrevold og Johannes Thingnes Bø mulige nærkontakter. De har derfor nærkontaktstatus inntil det er gjennomført kontrolltest av den mulige smittekilden.» heter det i meldingen.
– Vi prøver å gjøre de samme tingene som vi har gjort. Være flinke til å vaske hender, bruke munnbind, holde avstand. Den samme bobla som vi har vært i hele tiden. Vi prøver å fokusere på det vi kan gjøre noe med, og det er det sportslige, sier trener Egil Kristiansen til Discovery.
– Jeg tror de tre som sitter her er ekstremt sugne på å komme i gang, og det gjelder Johannes også. Å komme i gang lørdag og få gått litt skirenn, det ser vi frem til. Det gjelder både løpere og støtteapparat, tilføyer han.
Skiskytterne hadde pressekonferanse tidlig morgen norsk tid, like etter at meldingen ble sendt ut. Ettersom det jobbes med å få oversikt over situasjonen, stilte ikke Thingnes Bø på den.
Det gjorde landslagslege Ola Berger.
– Vi fikk beskjed i morges om at Johannes og Ingrid er i en mulig nærkontaktsituasjon. Situasjonen er foreløpig ikke endelig avklart, men vi jobber med det i helseteamet, sier Berger.
– Foreløpig betyr det at de kan trene som normalt og konkurrere som normalt, men spise på rommet. Det er vel den store forskjellen, tilføyer han.

Kan ikke avkrefte positiv norsk test

Det er foreløpig usikkert hvem som utløste situasjonen.
– Vi har ingen kjennskap til hvem det er, sier lege Berger.
Han fikk også spørsmål om det bare var utøvere i nærheten på flyet og om det betyr at det foreligger en positiv prøve i den norske OL-troppen.
– Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte det.
Det samme gjaldt troppens pressetalsmann Halvor Lea.
– Jeg kan heller ikke bekrefte eller avkrefte det. Jeg har ikke vært involvert i de samtalene ennå. Vi har ikke hatt tid, det har vært så kort tid. Så vi kommer tilbake med eksakt informasjon, svarer Lea.

Positivt innstilt

Tarjei Bø er blant utøverne som møtte pressen like etter at meldingen ble sluppet.
– Man blir på en måte ikke overrasket lenger. Vi har fått opptrening i å være forberedt på at alt kan skje. At det skulle skje ting denne uken her, det var vi litt forberedt på. Vi får se positivt på det. Det er en foreløpig karantenesituasjon hvor de får trent og konkurrert og lagoppstillingen er den samme. Det er bare sosialt kjedelig å være inne på rommet, sier storebror Tarjei Bø.
Han advarer nå konkurrentene mot at dette kan slå positivt ut:
– Jeg har en bror som er en av de to. Han blir ofte god når han får litt fri fra barnepass og alt styr. Når du får fjernet mest mulig opplegg i hans liv, da våkner han til live. Jeg tror konkurrentene skal være bekymret. Han ligger til lading på rommet, sier Bø med et smil.

Business-seter kan bli redningen

En ting som kan ha blitt redningen, er at begge fløy business. Dermed er det enda større avstand til eventuelle smittede.
– Det er visse regler de må sette, med flysetenummer og så videre. Vi følte oss relativt isolert i de setene. Men selv om det er to nummer foran eller bak, var vi nesten fire meter fra hverandre. Vi håper de setene vi hadde gjør at det går bra, sier Tarjei Bø.
Han forteller at brorens første reaksjon var at det var litt kjedelig på rommet, men at han er en positiv innstilt fyr som tar det med godt mot.
– Det handler til syvende og sist om den som er satt i karantene har korona eller ei. Hvis det går fint er man tilbake i vanlig gjenge etter to tester. Det tar bare et døgn.
Onsdag kveld ble det kjent at kombinerttrioen Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Espen Bjørnstad er definert som nærkontakter av Estlands koronasmittede utøver Kristjan Ilves.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame