• Se mixed-stafetten i skiskyting lørdag klokken 10 på discovery+
Lørdag er det klart for første øvelse for skiskytterne i Kina. Klokken 10 lørdag formiddag er det nemlig duket for mixed-stafett.
Det norske laget består av Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Thingnes Bø OL-konge
20/02/2022 PÅ 17:17
LES OGSÅ: Kolliderte på trening – knakk deler av våpenet

– Nå vil vi ha hevn

Discovery-ekspert Lars Berger spår et revansjelystent norsk lag.
– Vi er fornøyde med situasjonen som den er nå, sier Berger på et pressemøte i regi av Discovery.
– Det var litt kronglete i starten av sesongen, men det ser ut som Johannes (Thingnes Bø) har selvtillit nå, spesielt på skytingen. Samme med Tiril Eckhoff, den største stjernen blant jentene sammen med Marte (Olsbu Røiseland). Marte har sett ut som en million dollar hele sesongen, vil jeg si, fortsetter han.
Det har riktignok vært en del usikkerhet rundt Johannes Thingnes Bø de siste døgnene. Torsdag kom beskjeden om at han er definert som nærkontakt av en koronasmittet person, men skiskytteren fra Stryn har ikke testet positivt.

LES MER HER: Storebror avdvarer konkurrentene etter ny mulig nærkontaktsituasjon
Forrige OL ble det seks medaljer på totalt elleve øvelser, derav ett gull, for de norske skiskytterne. Nå mener Berger den norske troppen er ute etter å øke antallet gullmedaljer fra forrige OL.
– Vi nordmenn er optimistiske. Vi hadde ikke et veldig godt OL i Pyeongchang, så nå vil vi ha hevn! ler han.

Spår hard konkurranse

Den svenske skiskytterlegenden og nå Discovery-ekspert, Magdalena Forsberg, spår tøff konkurranse blant nasjonene Norge, Sverige, Frankrike og Hviterussland.
– Når det kommer til de norske, har Olsbu vist god form og stabilitet denne sesongen. Hun virker selvsikker og har vist mange ganger at hun kan håndtere vanskelige situasjoner. Hun skyter bra og går bra på ski. Det vil bli vanskelig å slå henne i Beijing. Jeg er også spent på Eckhoff. Hun har fått tilbake sikkerheten, selvtilliten og farten på skiene.
– Sverige har et veldig bra lag med Elvira og Hanna Öberg. Jeg er sikker på at de vil blande seg inn i toppen av løpene. Det vil bli en tøff kamp i løypa, tror jeg. Jeg tror det vil være hard konkurranse mellom de svenske, franske og norske jentene på både stafett og mixed stafett. Jeg er også litt overrasket over hviterusserne - de har tatt et stort steg framover i det siste.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Røiseland OL-dronning
20/02/2022 PÅ 11:12
Beijing 2022
Endte opp med medaljer i alle valører: – Har faktisk gjort det ganske bra
19/02/2022 PÅ 16:06