Marte Olsbu Røiseland måtte leve med et favorittstempel før mandagens normaldistanse i Zhangjiakou, og den norske 31-åringen var lenge med i kampen om gullet.
Det gikk mot 19 av 20 treff for den norske skiskytterstjernen, men 31-åringen fra Froland bommet på det aller siste skuddet. Det skulle vise seg å koste henne gullmedaljen.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Thingnes Bø OL-konge
20/02/2022 PÅ 17:17
– Den bommen der kommer jeg til å plages over resten av livet. Det er jeg helt sikker på, sa Marte Olsbu Røiseland til discovery etter løpet.
Med totalt to tilleggsminutter endte hun 15 sekunder bak tyske Denise Herrmann, som blir olympisk mester.
Marte Olsbu Røiseland måtte også se seg slått med seks sekunder av franske Anais Chevalier Bouchet, som i likhet med Herrmann fikk 19 av 20 treff.
– Jeg følte det var et skikkelig sliteløp. Man snakker mye om at man merker høyden i beina, men jeg merket den like mye kroppslig. Det kjentes ikke bra ut verken på skyting eller i løypa, og jeg er redd for ikke å kunne fullføre vært sekund.
– Jeg gjorde utrolig mye bra i dag, så jeg er skikkelig bitter over den siste bommen, fortsetter Olsbu Røiseland.
Se hele intervjuet med Marte Olsbu Røiseland her:

Olsbu etter bronseløpet: – Redd for å ikke kunne fullføre hvert sekund

Norsk bronse

Til tross for en enormt skuffet Olsbu Røiseland etter målgang, skulle det likevel vise seg å holde til medalje. 31-åringen endte på 3. plass etter en dramatisk sisterunde.
På sisterunden ble det en sekundstrid i kampen om den siste pallplassen. Vanessa Voigt gikk ut snaue tre sekunder bak Marte Olsbu Røiseland etter den siste skytingen, men den tyske skiskytteren leverte en knallsterk sisterunde.
Se OL: Slik ser du OL gratis på discovery+
Likevel holdt det akkurat sett med norske øyne, da Voigt gikk i mål 1,3 sekunder bak den norske 31-åringen.
Etter at Voigt gikk inn bak Olsbu Røiseland i mål, var det ingen andre som var i nærheten av å tukte den norske skiskytteren.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Skrekkscenario for stjernen: – Hvordan går det an?!

Tandrevold med strålende skyting

Ingen av de andre norske klarte å blande seg inn i kampen om medaljene, men det var likevel flere positive ting å ta med seg sett med norske øyne.
Ingrid Landmark Tandrevold har hatt en trøblete oppladning til den første individuelle distansen i OL. 25-åringen har levd i isolasjon etter å ha vært nærkontakt med en koronasmittet, men viste mandag at det ikke var noe å utsette på skyteformen.
Tandrevold endte med 19 av 20 treff, noe som foreløpig holder til en 8. plass. Farten i sporet var ikke bra nok til å kjempe om edelt metall, og Tandrevold gikk i mål minuttet bak den tyske vinneren.
– Jeg er veldig fornøyd med skytingen min, men jeg våknet i dag og kjente at jeg kanskje ikke hadde helt dagen fysisk. Da var det 20 treff som gjaldt og den spådommen stemte jo. Det klarte jeg nesten, men ikke helt, oppsummerte 25-åringen.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Hun er Norges ukjente helt: – De satte veldig pris på det

Gullet røk på siste skyting for Eckhoff

Tiril Eckhoff skjøt bra på liggende, men fikk totalt fem bom på de to ståendeskytingene. Med fem tilleggsminutter ble det et godt stykke ned på resultatlisten for Fossum-løperen. Foreløpig ligger hun på en 22. plass, 2:57.5 bak Denise Herrmann.
– Det verste av alt er at jeg har forberedt meg ganske godt til den normalen her. Det funket ikke i det hele tatt, men det er veldig bra at skigåingen er bra og liggendeskytingen er bra, og så er timingen på stå totalt gal. Det var kjempekjedelig, sa Eckhoff etter rennet.
Tre av bommene til Eckhoff kom på den siste skytingen. Med tre tilleggsminutter mindre ville Fossum-løperen slått Herrmann med to og et halvt sekund.
Emilie Kalkenberg ble nummer 38 etter fire tilleggsminutter.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Røiseland OL-dronning
20/02/2022 PÅ 11:12
Beijing 2022
Endte opp med medaljer i alle valører: – Har faktisk gjort det ganske bra
19/02/2022 PÅ 16:06