Franske Justine Braisaz-Bouchet vant 15-kilometeren i Anterselva og tok med det sin 3. verdenscup-seier. De norske jentene klarte aldri å hamle opp med teten.
Ingrid Landmark Tandrevold ble beste nordmann på 8. plass. Like bak fulgte Tiril Eckhoff på en 10. plass.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Thingnes Bø OL-konge
20/02/2022 PÅ 17:17

Dobbelt fransk

Det ble en intens duell mellom de to franske lagvenninnene, Justine Braisaz-Bouchet og Julia Simon. Braisaz-Bouchet traff på 19 av 20 blinker, mens Simon måtte nøye seg med 18 treff.
Den andre bommen til Simon viste seg å bli svært skjebnesvanger. Simon var nemlig kun drøye 50 sekunder bak landsmannen i mål, og dermed kunne de to fort byttet plass, hadde det ikke vært for det ekstra tilleggsminuttet.
Svenske Mona Brorsson ble nummer tre.

Fikk gode svar

Ingrid Landmark Tandrevold gikk først ut av alle utøverne i Anterselva og åpnet med fem fulltreffere på første skyting. Verre gikk det for Tiril Eckhoff som brukte mye tid på standplass og likeså registrerte et tilleggsminutt med en bom. Deretter ble det tre bom på de tre neste skytingene for begge de norske jentene.
Til tross for de tre bommene var det en fornøyd Landmark Tandrevold som snakket med NRK etter rennet.
– Det er det beste jeg har gjort på en normal i høyden, sa hun.
Videre legger hun til:
– Jeg har ikke følt meg superbra så langt, men jeg går ikke på en smell i dag og går jevnere enn jeg har klart før. Det er absolutt et steg i riktig retning og det jeg håpet til OL.
I mål var Tandrevold 2 minutter og 53 sekunder bak Justine Braisaz-Bouchet. Tiril Eckhoff fikk en bom mer enn lagvenninnen, men holdt svært god fart i sporet og havnet til slutt 3 minutter og 19 sekunder bak vinneren.
Med nest best langrennstid, bare slått av Braisax-Bouchet, var Eckhoff strålende fornøyd med egen form.
– Jeg er dritfornøyd fordi jeg har gjort noen tøffe valg i det siste og da er det digg å se at når kroppen funker, så går det bra, strålte hun til NRK.
Øvrige norske resultater: Karoline Knotten - 30. plass, Karoline Erdal - 34. plass, Emilie Kalkenberg - 53. plass & Ida Lien - 58. plass

Stilte ikke til start

Før 15-kilometeren ble det klart at sesongens beste skiskytter, Marte Olsbu Røiseland, valgte å ikke stille til rennene i Anterselva.
Olsbu Røiseland vant sist i Rupholding forrige helg og leder verdenscupen med snaue 100-poeng på svenske Elvira Öberg.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Røiseland OL-dronning
20/02/2022 PÅ 11:12
Beijing 2022
Endte opp med medaljer i alle valører: – Har faktisk gjort det ganske bra
19/02/2022 PÅ 16:06