Lørdag morgen tok Johannes Thingnes Bø innersvingen på konkurrentene på oppløpet av skiskytternes åpningsøvelse i Beijing-OL og sikret med det OL-gull sammen med bror Tarjei, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland.
Eurosport-ekspert Martin Fourcade var fra seg av beundring etter mixed stafetten på skiskytternes første konkurransedag. Franskmannen mener det beste laget vant til slutt.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Thingnes Bø OL-konge
20/02/2022 PÅ 17:17
Gjenopplev gulløpet her. Saken fortsetter under videoen.

Gjenopplev den dramatiske mixed stafetten hvor Thingnes Bø avgjorde

– Imponerende

– Det var skiskyting på sitt beste. Det var virkelig spennende. Vi fikk en fantastisk sisterunde med de beste lagene. I starten sa vi det kom til å bli lotto og det ble en fantastisk konkurranse. Det beste laget vant, så gratulerer til det norske laget, sa Fourcade til Discovery etter konkurransen var over.
Da Johannes Thingnes Bø gikk ut for sin ankeretappe var stryningen i overkant av 20 sekunder bak tetgruppen – ledet av franske Quentin Fillon Maillet.
– Jeg forventet ikke at Johannes Thingnes Bø skulle ta igjen Quentin, men det gjorde han. For en avslutning, og han var kjempesterk. Vi vet at Johannes var sterkere, og i dag var han rett og slett imponerende.

Her kan hun endelig juble for sitt første individuelle OL-gull

Vindhåndering

Vindforholdene var tidvis veldig krevende for utøverne. På blinkgrafikken på TV-skjermen blinket det rødt titt og stadig. Fourcade mener vindhåndteringen ble avgjørende til slutt.
– Det blåste, og noen av lagene slet under den første runden. Jeg tenker på Anais Chevalier-Bouchet fra Frankrike med én strafferunde, Tiril Eckhoff fra Norge med tre og Tyskland som var ute av konkurransen tidlig på grunn av vinden. Så, en stor nøkkel til suksessen i dag var å være i stand til å håndtere de vindfulle forholdene. Vi hadde en fantastisk konkurranse med en spennende slutt.
Og at mixed stafetten ga Eurosport-eksperten mersmak for hva OL har å by på i ukene som kommer, er det ingen tvil om.
– Jeg håper vi får mange konkurranser som den vi så i dag. Jeg tror vi kunne se i dag at mange av favorittene er der de skal være. Jeg synes det svenske laget var skuffende. De var med å kjempet om gull og medalje hele veien, men de kom kun på fjerde. Det må være veldig skuffende for svenskene – de var blant favorittene. Jeg er sikker på at vi kan forvente en reaksjon og vi vet at Hanna Öberg er regjerende mester, så jeg tror hun vil være en av favorittene også på 15 kilometeren.

Følte seg «dyrisk» før start: – I mitt hode var det bare fremover

Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Røiseland OL-dronning
20/02/2022 PÅ 11:12
Beijing 2022
Endte opp med medaljer i alle valører: – Har faktisk gjort det ganske bra
19/02/2022 PÅ 16:06