• Se hvert eneste skudd og stavtak under OL i Beijing på
Syv skiskyttere fikk klarsignal til de olympiske lekene før jul, det betyr at det gjenstår fem plasser i OL-troppen. De blir etter alt å dømme tatt ut på mandag, en snau måned før det hele braker løs i Beijing.
Av herrene er Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid forhåndsuttatt. Det betyr at det er to plasser i OL-troppen som skal fylles. De to navnene sier seg selv, mener Grubben.
Beijing 2022
Fransk dominans i Olsbu Røiselands fravær
7 TIMER SIDEN
– Sivert Bakken og Fillip Fjell Andersen skal med. Han som er nærmest er Johannes Dale, men med mindre han vinner med stor margin i IBU-cupen så tror jeg de to er klare allerede, sier eksperten videre.
Den tidligere landslagssjefen tror derimot ikke at Bakken og Fjell Andersen bør forvente å få flust av sjanser.
– De blir nok tatt med som reserver, for de fire andre går nok alt. Spenningen hos herrene ligger i mixed stafett-uttaket, mener den tidligere landslagssjefen.
LES OGSÅ: Program og nøkkelgrener under OL i Beijing
Det er i utgangspunktet fire løpere som kan gå hver distanse og Grubben tror dermed at de fire som allerede er tatt ut er de som skal gå distansene, gitt at de holder seg friske.
Når det kommer til mixed stafetten som åpner de olympiske lekene for skiskytterne, så tror Grubben at landslagsledelsen jobber med én plass.
– Johannes Thingnes Bø skal nok gå en etappe. Da tror jeg det står mellom Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. Hvis Vetle viser den samme formen i januar som han viste i desember så tror jeg han får den plassen, og dermed går siste etappe, spår Grubben.
Det betyr dermed at Sturla Holm Lægreid må vente på sin OL-debut, men det er ikke til forkleinelse for fjorårets komet.
– Jeg synes ikke vi skal legge for mye press på Sturla, og heller la han gjøre seg klar til normalprogrammet. Der er han en gullkandidat, mener Grubben.
LES OGSÅ: Slik blir Beijing-OL på Discovery
Hvis Grubben får rett blir da herrenes tropp følgende:
Johannes Thingnes Bø, forhåndsuttatt
Tarjei Bø, forhåndsuttatt
Vetle Sjåstad Christiansen, forhåndsuttatt
Sturla Holm Lægreid, forhåndsuttatt
Sivert Bakken, NY
Filip Fjell Andersen, NY

Mesterskapsdebutant

På kvinnesiden er det bare tatt ut tre løpere, noe som betyr at det er tre plasser ledig. Der mener Grubben at Ingrid Landmark Tandrevold er selvskreven, og han forstår at folk stusset da hun ikke ble tatt ut før jul.
– Det har med uttakskriteriene. På uttaket før jul skal Olympiatoppen stemple uttaket, og der er det noen nasjonale interne føringer. De er at man enten skal ha én topp seks plassering, eller to topp tolv. Det hadde ikke Ingrid, og da må man vente på beskjeden til etter jul, forklarer skiskytter-eksperten.
De tre siste plassene står mellom Karoline Erdal, Karoline Knotten og Emilie Kalkenberg. Der tror Grubben at de to siste trekker det lengste strået og dermed blir med til sine første Olympiske leker.
– Emilie fikk en syvendeplass på normaldistansen i Østersund. I tillegg fungerer hun godt i høyden, så hun bør få en OL-plass, mener Grubben før han tar for seg den siste utøveren.
– Knotten har ikke vist de store resultatene i år, men var på pallen i verdenscupen i fjor. I tillegg er hun en god stafettløper, og vil være aktuell for stafetten i OL, så hun bør også med, ressonerer Grubben.
Det betyr at Grubben vil ha følgende kvinnelag til OL:
Tiril Eckhoff, forhåndsuttatt
Marte Olsbu Røiseland, forhåndsuttatt
Ida Lien, forhåndsuttatt
Ingvild Landmark Tandrevold, NY
Karoline Knotten, NY
Emilie Kalkenberg, NY
Beijing 2022
Babikov seiret i Anterselva – Tarjei Bø nummer to
I GÅR PÅ 14:46
Beijing 2022
Debutantene kjempet om pallplass – fikk linsetrøbbel på sisteetappen
14/01/2022 PÅ 14:51