Populære sporter
All sport
Vis alt

Ble sjokkert av eget gjennombrudd – nå er han gullkandidat i OL

Oppdatert 01/02/2022 klokken 06:33 GMT+1

Sturla Holm Lægreid tror de fleste ble overrasket over gjennombruddet hans forrige sesong. Nå blir han trukket frem som gullhåp i OL.

Sturla Holm Lægreid

Foto: NTB

Før 2020/21-sesongen var en tiendeplass Sturla Holm Lægreids beste plassering i verdenscupen, men så smalt det fra den nå 24-år gamle skiskytteren.
Allerede i det første løpet i Lahti skjøt Holm Lægreid fire fulle hus og vant verdenscupåpningen. Totalt ble det syv individuelle seire, i tillegg til tre stafettseire i verdenscupen. Sesongen ble toppet da Holm Lægreid ble OL-konge med to individuelle VM-gull i tillegg til gull både på stafett- og mixed stafett.
Et gjennombrudd det luktet svidd av, og som de fleste ikke hadde sett for seg.
– Det tror jeg kom som et sjokk på de fleste, ikke bare de som følger tett med. Jeg tok ganske store steg i fjor, sier Holm Lægreid til Discovery.

– Klarte å heve det fysiske nivået

Det var 24-åringens første år på elitelaget, og han trekker frem det fysiske som en av grunnene til gjennombruddet, men det til tross ble han overrasket selv.
– Jeg klarte å heve det fysiske nivået mitt, og fikk mye god trening på samlinger med landslaget, men jeg trodde ikke selv at jeg skulle ta så mange seire. Der sjokket jeg meg selv også, forklarer Holm Lægreid.
Holm Lægreid startet også årets sesong med seier, denne gang i Østersund, men det er så langt hans eneste individuelle seier. Likevel har Discoverys skiskytterekspert Roger Grubben satt opp Holm Lægreid som gullkandidat i de kommende olympiske lekene.
Se Grubben og resten av Discovery-ekspertenes tips til gull- og medaljesjanser her.
Gjennombruddet og fantomsesongen har derimot ikke gjort 24-åringen mett, og det var ingen problem for han å motivere seg til ny sesong.
– I april og mai klarte jeg å nyte det. Siden den gang har jeg lagt det bak meg og trent målrettet til OL, forklarer Holm Lægreid.

Kjæreste-utfordringer

Skiskytterkometen er kjæreste med den amerikanske skiskytteren Chloe Levins, med koronapandemien og et nært forestående OL har det bydd på utfordringer. Det siste året har det gått flere måneder mellom hver gang de har sett hverandre.
– Hva skal man si? Det blir facetime på kvelden for å si hei, men det blir mye fritid til å gjøre akkurat det jeg trenger til treningsarbeidet. Sånn sett er det et veldig «light» forhold som ikke krever så mye av partene, forklarer Holm Lægreid.
Når de først får pratet - så går samtalene til stadighet mot deres felles lidenskap: Skiskyting.
– Det ser jeg på som en fordel. Vi kan snakke om trening på et teknisk nivå. Hvis det er noe jeg sliter med på standplass, kan jeg spørre henne om råd da hun er en veldig god skytter, fortsetter Holm Lægreid.
Så du denne?
picture

– Bare mormor som husker at jeg var med i forrige OL

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame