Anton Babikov skjøt feilfritt på standplass og slo resten av verdenseliten på 20-kilometeren i Anterselva. Tarjei Bø ble knepent nummer to, bare ni sekunder bak russeren, selv med to bom på siste skyting.
– Nei, nei nei, utropte Discovery-kommentator Thoralf Hognestad da Bø feilet.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Thingnes Bø OL-konge
20/02/2022 PÅ 17:17
Nordmannen sparket godt fra seg i sporet, men med to tilleggsminutter holdt Babikov unna med minst mulig margin. Tarjei Bø var ikke alene om å holde et knalltempo i løypa. Broren, Johannes Thingnes Bø, fikk beste langrennstid, men pallen glapp akkurat, grunnet tre bom.
– Det var en kjempegod dag, på alle måter. Fantastisk form, god i løypa og god skytting til det siste skuddet, sa Bø til NRK.
En av forhåndsfavorittene, Sturla Holm Lægreid, klarte ikke innfri etter forventningene. Også han fikk to bom på siste skyting, i tillegg til den ene bommen han fikk på andre skyting. Foreløpig ligger han på 5. plass.
– Veldig skuffet, sa Lægreid til NRK etter at han skjøt seg bort på siste skyting.
Vetle Sjåstad Christiansen ligger på en foreløpig 13. plass. De øvrige norske utøverne, Sivert Bakken og Filip Andersen plasserte seg som nummer 30 og 56, begge med 5 bom.

Sikret sammenlagtseier

Med dagens 2. plass sikret Tarjei Bø totalseieren i normaldistanse-sammendraget. Dermed snek han seg forbi lagkamerat Lægreid, som havnet på 2. plass totalt.
– Det var en bonus når seieren glapp, sier Bø til NRK.
Dagens renn var det andre av bare to normaldistanserenn i årets verdenscup. Lægreid vant den første 20-kilometeren tidligere i sesongen, i svenske Östersund, hvor Tarjei Bø ble nummer to.
Før rennet i Anterselva sto Lægreid med en enorm statistikk på normaldistansen. Fire renn, tre seire og en annenplass, i tillegg til feilfri skyting i tre av rennene. Like godt gikk det ikke torsdag.

Lovende norske takter fra start

Norge stilte med fullstendig OL-tropp fra start. Vetle Sjåstad Christiansen var første mann ut, tett fulgt av Sturla Holm Lægreid.
Ved første passering ved 2,7 kilometer-merket gikk Christiansen rett i front, mens Lægreid la seg 8,3 sekunder bak på en foreløpig andreplass. Johannes Thingnes Bø presenterte seg med en pangstart på åpningspunktet, og ledet med hele 10 sekunder.
Christiansen fikk en perfekt start på løpet med fullt hus i første skyting. Likeså fulgte Lægreid med 5 treff. Ut fra standplass skilte det 6,1 mellom nordmennene, favør Christiansen. Tyske Benedikt Doll la seg midt i mellom de to, bare 0.6 sekunder bak Christiansen.
Tarjei Bø fikk en liten vindkule ved første skyting, men samlet seg fint og klinket ned alle blinkene. Samtidig tok han også over ledelsen, snaue to sekunder foran Christiansen. Johannes Thingnes Bø skjøt fullt.
Verdenscup-leder Quentin Fillon Maillet fikk en dårlig start med bom på første skyting. Det samme gjorde landsmann Simon Desthieux.

Totalsprekk for Christiansen

Utover i løpet fulgte ikke den samme gode skytingen som nordmennene hadde første gang på standplass. Allerede på andre skyting fikk Christiansen det tøft. Der ble det hele tre bom. En totalsprekk fra nordmannen, som senere også fikk en bom på aller siste skudd.
Stang ut ble det også for Lægreid som fikk en bom på første stående, og to på siste. Tarjei Bø klarte det ingen av nordmennen før han klarte, nemlig å skyte fullt på sin første stående. Deretter fulgte han opp med nok en sikker andre liggende, før det som så ut som en sikker seier, røk på siste skyting.
Johannes Thingnes Bø fikk det derimot tøft med to bom på andre skyting, og en på tredje. Siste skyting smalt Thingnes Bø ned alle blinkene på knusende vis. Med enorm fart i sporet klamret han seg til toppen og hentet flere plasseringer utover i løpet.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Røiseland OL-dronning
20/02/2022 PÅ 11:12
Beijing 2022
Endte opp med medaljer i alle valører: – Har faktisk gjort det ganske bra
19/02/2022 PÅ 16:06