• Se Norge - Latvia torsdag klokken 14:00 kun på discovery+!
– Jeg var egentlig bare tom og oppgitt. Vi var i karantene i en trang leilighet, så det var jævlig drit. Vi visste ikke da om vi måtte være i karantene i Tenerife i 14 dager. Det kunne ha gått utover andre turneringer i sesongen vår også. Det var bare en stor tomhetsfølelse, sier Hendrik Mol til Discovery.
Hendrik Mol og hans partner Mathias Berntsen kjempet om en OL-billett da drømmen plutselig knuste i mai. Lillebror Anders hadde testet positivt på en koronatest, som senere skulle vise seg å være falsk. Det sendte de fire norske spillerne i isolasjon før nasjonsturneringen som skulle bringe Mol og Berntsen et steg nærmere Tokyo 2021.
Tokyo 2020
Drømmen som gikk i oppfyllelse: – Vil øke interessen i Norge
09/08/2021 KLOKKEN 07:59
Etter planen skulle begge de norske lagene spille i Madrid, der de fem beste kvalifiserte seg til siste runde av OL-kvalifiseringen. Med hjelp av Mol og Sørum, ville Norge 2 ha hatt gunstige forutsetninger for å imponere i turneringen.
Hendrik Mol er sikker på at de ville ha gått videre fra turneringen i Madrid, og at Norge 2 også ville stilt sterkt i den avgjørende turneringen i Nederland.
– Der var det helt fritt fram. Alle lag kunne ta seg videre, så vi hadde en bra sjanse. Siden vi fikk en 5. plass i EM, så hadde vi en bra sjanse, for videre i turneringen var det bare europeiske lag som ikke hadde kvalifisert seg til OL enda. Hadde vi spilt der, så tror jeg vi hadde hatt en bra sjanse. De norske jentene for eksempel gjorde det veldig bra i den turneringen og kom nesten til OL, forteller storebror Mol.
LES OGSÅ: Mol og Sørum har én fan i Tokyo
Etter en litt tøff start, har Anders og Christian hevet spillet i utslagsrundene. To bunnsolide oppvisninger mot Nederland og Russland, har tatt Mol og Sørum til semifinaleplass. Dermed er det ikke så verst å se gutta fra TVen heller.
– Så lenge de spiller bra så er det dritmoro! Det er fantastisk å se på når de spiller så rolig og sikkert som de gjør nå. Vi satser bare på at de kan gjøre oss stolte derfra. Det er utrolig moro å følge med på OL. Jeg har fulgt med på hvert eneste OL siden jeg var liten, så for meg er det veldig naturlig å heie gjennom skjermen også, sier Hendrik Mol.
Neste sommer-OL er i Paris 2024. Selv om Tokyo-OL røk på verst mulig måte, er ikke lekene i Frankrike om tre år det viktigste for Norges nest beste sandvolleyballduo.
- Det store målet er å utvikle spillet. At det blir så bra at vi kan konkurrere i toppen av verdensserien hver helg, så får OL være et delmål. Målet vårt er å gjøre det best mulig på turneringer. Vi legger ikke så mye vekt på det OLet som en gang skal skje, forteller 27-åringen.

SE VIDEO: Her setter sølvhelten norsk rekord tre ganger

– Kan krangle noe jævlig

Hendrik Mol har møtt Norges neste motstander flere ganger. Han har klokkertro på et norsk avansement, men mener ikke at de her hjemme må undervurdere latvierne, selv om de er nede på 34. plass på verdensrankingen. Med seg på laget har Latvia nemlig en 36 år gammel ringrev.
– Mārtiņš Pļaviņš er en utrolig rutinert kar. Han har OL-bronse fra før, så han vet litt hva mesterskapet dreier seg om. Mange synes det er litt overraskende at de har kommet så langt som de har gjort, men når du tenker på Plavins og hans kjennskap til OL, så synes ikke jeg at det er så overraskende at de har kommet til semifinalen, meddeler Hendrik Mol.
Ved nettet vil det bli en duell mellom den norske giganten Anders Mol og den 1,96 meter høye Edgars Tocs
– Tocs er en ganske lav blokkspiller, men er ekstremt eksplosiv. Han er en «troll i eske-blokker». Plutselig dukker han opp, men du kan ikke se han når han bøyer seg ned. Det er ikke som Semenov. De er veldig tekniske og Plavins er en fantastisk forsvarsspiller, sier 27-åringen.
Til tross for masse rutine og et godt forsvarspill, vet Hendrik Mol hvor latviernes sårbarhet ligger.
– Svakhetene deres er at de kan starte å krangle noe jævlig, spesielt på forsvarsspilleren. Han elsker å kjefte på partneren sin, så hvis de klarer å gjøre de forbannet er det noe å spille på. De er nok så små begge to, så det blir vanskelig å gå over Anders i blokk.

Gråtkvalt Henriksen hyllet avdød trener etter OL-sølvet

Slo brasilianske stjerner

Latvia har imponert så langt i mesterskapet. I kvartfinalen slo de den braslianske duoen Álvaro Morais Filho og Alison Cerutti i strake sett. Resultatet kom som et sjokk på mange, men forholdene gjorde at Hendrik Mol kunne se den komme.
– Jeg fikk med meg at det var 44 grader eller noe under kampen. Alison er en stor fyr. 110 kilo omtrent, så han er den desidert tyngste på touren. Jeg har sett han slite i slike turneringer før, blant annet i Mexico tidligere i år. Da var det kjempevarmt, og han slet ganske mye da det var kamper midt på dagen.
Han tror de utfordrende forholdene var helt avgjørende for hvem som gikk seirende ut i kampen.
– Det var et bra tidspunkt for latvierne å møte Brasil. Hadde det vært en kamp under normale forhold, det vil si rundt 25 grader og ikke så stor luftfuktighet, hadde jeg blitt overrasket om Brasil ikke hadde vunnet.
Storebror Mol føler seg trygg på at den norske duoen er fornøyd med motstanderen.
– Jeg vet at de ikke er så glad i å spille mot Alison. Han er en god blokker og har nesten like god blokkstatistikk som Anders i den turneringen her. Jeg tror de synes det er greit å møte Latvia.
Etter en litt tung start i gruppespillet, har det virkelig startet å svinge av Anders Mol og Christian Sørum i de to siste kampene. Det kommer ikke som noe sjokk på slekta. På bakgrunn av det den norske duoen har vist gjennom de siste matchene, har 27-åringen nå fått lukten av norsk gull i Tokyo.
– Det er typisk Anders og Christian når de har en god turnering. De begynner ikke så bra, har en litt trøblete åpningskamp, så spiller de på seg selvtillit utover i mesterskapet. Det virker som en naturlig progresjon i det som ser ut til å bli en bra turnering i sin helhet. Det er veldig klassisk Anders og Christian, så det er veldig kult å se at de gjør det i en så stor turnering som OL, forteller Hendrik Mol.
Semifinalen vises eksklusivt på discovery+.

Nevnes med de store: – Har ikke behov for å være på toppen

Tokyo 2020
Blir konfrontert med ni år gammelt brev: – Det husker jeg godt
07/08/2021 KLOKKEN 10:45
Tokyo 2020
Den «ukjente» mannen bak OL-gullet: – Jeg har nesten ikke sovet
07/08/2021 KLOKKEN 09:53