Norge - Spania 2-0 (21-17, 24-22)
Norges sandvolleyball-par er rangert som nummer én i verden, og under lekene i Tokyo er de norske gutta store medaljefavoritter. Mol/Sørum åpnet OL med seier lørdag, da Australia ble et lite knepp for små på den japanske kveldssanden.
Tokyo 2020
Drømmen som gikk i oppfyllelse: – Vil øke interessen i Norge
09/08/2021 KLOKKEN 07:59
Mot Spania to dager senere fulgte våre gutter opp med nok en seier, denne gangen i to strake sett. 21-17 og 24-22 var til slutt sifrene som stod igjen på tavlen etter det andre settet.
– Det er så viktig å vinne disse kampene. Viktig for OL videre. Nå har gutta spilt på seg mye selvtillit, utbrøt kommentator Jan Kvalheim idet den norske duoen kunne juble for seier.
Også hovedpersonene kunne puste lettet ut etter seieren.
– Når vi klarer å krige oss tilbake etter å ha ligget under 19-16 i det andre settet, så er det så sjukt digg å ro det i land, sa Christian Sørum til Discovery etter kampslutt.
– Nå har vi lyst til å vinne gruppa og slå Russland. Så får vi håpe at den kampen blir enda bedre, supplerte Anders Mol.

Tidligere OL-sølv-vinner

Det var ingen hvem som helst de norske gutta fikk bryne seg på mandag kveld, lokal tid.
Pablo Herrera tok OL-sølv i 2004 med daværende makker Javier Bosma, i tillegg til at han har vunnet flere medaljer sammen med nåværende OL-makker Adrián Gavira Collado. Det spanske paret vant det europeiske mesterskapet i 2013, i tillegg til at de tok bronse i World Tour i 2013.
Lekene i Tokyo er Herreras femte OL.
Herrera/Gavira kom til åttendedelsfinalen i Rio-OL, men ble slått ut av det brasilianske paret.

Millimeter-dramatikk

Mot Norge var det spanske spillet overhodet ikke ueffent, for de gulkledde fra den iberiske halvøy yppet seg i flere perioder av kampen. I det andre settet fikk Gavira Collado inn en rekke solide server, og settet ble betraktelig jevnere enn det første.
Det hjalp derimot lite at servessene satt for de brunkledde søreuropeerne, for Mol og Sørum viste nok en gang hvorfor de stadig hevder seg i verdenstoppen.
Christian Sørum, som ofte betegnes som verdens beste spiller ved nettet, storspilte tidvis foran for Norge og plukket med seg flere viktige poeng. Med godt forsvarsspill fra Norge og stadige poeng i banken, samtidig som at spanjolene fikk inn poengene de trengte, fulgte de to lagene hverandre helt til døra.
Spania så ut til å ha overtaket på Norge i det andre settet, men etter å ligget under stort sett hele settet, tok Mol og Sørum igjen duoen fra Spania. Og det på mest dramatisk vis.
Spania kunne ha tatt det andre settet, men ballen var en liten millimeter borti fingeren til blokkspilleren til spanjolene, og spillet fortsatte helt fram til Norge sikret settet med sifrene 24-22.
– Tror gutta er veldig lettet nå. Dette var en viktig seier for Norge, sa Jan Kvalheim i kommentatorboksen etter at det heseblesende andresettet var over.
Se millimeter-situasjonen her:

En fingertupp fra å tape settet – se situasjonen her

Tokyo 2020
Blir konfrontert med ni år gammelt brev: – Det husker jeg godt
07/08/2021 KLOKKEN 10:45
Tokyo 2020
Den «ukjente» mannen bak OL-gullet: – Jeg har nesten ikke sovet
07/08/2021 KLOKKEN 09:53