Populære sporter
All sport
Vis alt

– Har de fortsatt som store gullkandidater i Tokyo-OL

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 11/06/2021 klokken 11:00 GMT+2

Både Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide mener Anders Mol og Christian Sørum kan gå til topps i OL, selv om duoen har vist noen svakhetstegn i det siste.

Anders Mol og Christian Sørum

Foto: NTB

For etter å ha herjet og vunnet nærmest alt de stilte opp i de siste årene, har Mol og Sørum slitt mer den siste tiden. I Sotsji i slutten av mai ble det tap i 16-delsfinalen mot Aleksandrs Samoilovs og Janis Smedins, mens det uka etter ble tap i åttedelsfinalen mot Christiaan Varenhorst og Steven van de Velde.
– Det er ikke veldig unaturlig at de har en downperiode. Den streaken de har hatt har vært helt utrolig. Det er bra at den dårlige perioden kommer før OL, så de får gjort noe med det, sier Bjørn Maaseide.
Han deltok i OL i 1996 og 2000, og har ett EM-gull og fire EM-sølv sammen med Jan Kvalheim.
– Jeg legger ikke så mye i de resultatene fra de to siste turneringene. De har dominert så kraftig de siste tre årene, så jeg tror de er stinne av selvtillit fortsatt. Jeg er ikke noe bekymret, selv om resultatene i det siste ikke har vært all verdens, sier Kvalheim.
– De har en spisskompetanse som er helt unik. Det at de får lag til å endre spillestil når de møter Norge er ganske sjeldent. Mange lag frykter dem, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Disse skal representere flyktninglaget under OL i Tokyo

Motstanderne mer obs

Likevel er ikke alt rosenrødt, mener Maaseide.
– Motstanderne har begynt å skjønne hva som er de få svakhetene til Anders og Christian. Christian er verdens beste servemottaker, mens Anders er verdens beste opplegger. Nå spiller motstanderne slik at Anders må være opplegger, og Christian servemottaker. Da får de ikke helt brukt styrkene sine.
Kvalheim på sin side mener duoen har så enormt mange gode sider ved spillet sitt at det ikke er noen grunn til bekymring.
– Noen lag har bare en, mens de norske har veldig mange. I tillegg har de nesten ingen svakheter i spillet sitt heller. Så blir det viktig for dem å kunne klare å håndtere OL-formatet med færre kamper. I verdensserien er det to kamper hver dag. De må håndtere OL som en helt vanlig turnering. Da kan det bli veldig bra.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Maraton-Moen om en av nøklene for OL-medalje: – Det blir brutalt

Fortsatt OL-gullsjanser?

Det er ingen tvil om at Mol og Sørum fortsatt er hete gullkandidater til Tokyo, sier både Maaseide og Kvalheim.
– De er fremdeles de heteste medaljekandidatene i sandvolleyball. Begge har ekstremt høyt toppnivå, og jeg tror det er en fordel av at de spiller annenhver dag i OL, siden begge har slitt litt med skader i det siste. De trenger ikke stresse over to dårlige turneringer, for de er så gode når de er på topp. Og det tror jeg de er i Tokyo, sier Maaseide.
Kvalheim er av samme oppfatning.
– De er brennhete medaljekandidater. Nøkkelen blir håndteringen av det å spille i et OL. Jeg ser på dem som storfavoritter. De er unge, men erfarne og har mye selvtillit. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt. Jeg tror dette blir veldig bra!
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame