For etter å ha herjet og vunnet nærmest alt de stilte opp i de siste årene, har Mol og Sørum slitt mer den siste tiden. I Sotsji i slutten av mai ble det tap i 16-delsfinalen mot Aleksandrs Samoilovs og Janis Smedins, mens det uka etter ble tap i åttedelsfinalen mot Christiaan Varenhorst og Steven van de Velde.
– Det er ikke veldig unaturlig at de har en downperiode. Den streaken de har hatt har vært helt utrolig. Det er bra at den dårlige perioden kommer før OL, så de får gjort noe med det, sier Bjørn Maaseide.
Tokyo 2020
Drømmen som gikk i oppfyllelse: – Vil øke interessen i Norge
09/08/2021 KLOKKEN 07:59
Han deltok i OL i 1996 og 2000, og har ett EM-gull og fire EM-sølv sammen med Jan Kvalheim.
– Jeg legger ikke så mye i de resultatene fra de to siste turneringene. De har dominert så kraftig de siste tre årene, så jeg tror de er stinne av selvtillit fortsatt. Jeg er ikke noe bekymret, selv om resultatene i det siste ikke har vært all verdens, sier Kvalheim.
– De har en spisskompetanse som er helt unik. Det at de får lag til å endre spillestil når de møter Norge er ganske sjeldent. Mange lag frykter dem, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Disse skal representere flyktninglaget under OL i Tokyo

Motstanderne mer obs

Likevel er ikke alt rosenrødt, mener Maaseide.
– Motstanderne har begynt å skjønne hva som er de få svakhetene til Anders og Christian. Christian er verdens beste servemottaker, mens Anders er verdens beste opplegger. Nå spiller motstanderne slik at Anders må være opplegger, og Christian servemottaker. Da får de ikke helt brukt styrkene sine.
Kvalheim på sin side mener duoen har så enormt mange gode sider ved spillet sitt at det ikke er noen grunn til bekymring.
– Noen lag har bare en, mens de norske har veldig mange. I tillegg har de nesten ingen svakheter i spillet sitt heller. Så blir det viktig for dem å kunne klare å håndtere OL-formatet med færre kamper. I verdensserien er det to kamper hver dag. De må håndtere OL som en helt vanlig turnering. Da kan det bli veldig bra.
Saken fortsetter under videoen.

Maraton-Moen om en av nøklene for OL-medalje: – Det blir brutalt

Fortsatt OL-gullsjanser?

Det er ingen tvil om at Mol og Sørum fortsatt er hete gullkandidater til Tokyo, sier både Maaseide og Kvalheim.
– De er fremdeles de heteste medaljekandidatene i sandvolleyball. Begge har ekstremt høyt toppnivå, og jeg tror det er en fordel av at de spiller annenhver dag i OL, siden begge har slitt litt med skader i det siste. De trenger ikke stresse over to dårlige turneringer, for de er så gode når de er på topp. Og det tror jeg de er i Tokyo, sier Maaseide.
Kvalheim er av samme oppfatning.
– De er brennhete medaljekandidater. Nøkkelen blir håndteringen av det å spille i et OL. Jeg ser på dem som storfavoritter. De er unge, men erfarne og har mye selvtillit. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt. Jeg tror dette blir veldig bra!
(©NTB)
Tokyo 2020
Blir konfrontert med ni år gammelt brev: – Det husker jeg godt
07/08/2021 KLOKKEN 10:45
Tokyo 2020
Den «ukjente» mannen bak OL-gullet: – Jeg har nesten ikke sovet
07/08/2021 KLOKKEN 09:53