TOKYO / OSLO (Discovery):
Det bekrefter trener Kåre Mol overfor Discovery.
Tokyo 2020
Drømmen som gikk i oppfyllelse: – Vil øke interessen i Norge
09/08/2021 PÅ 07:59
Anders Mol og Christian Sørum har vært med både Tsjekkia og USA i Tokyo-leiren. Begge nasjonene har hatt uttøvere som har testet positivt på korona i etterkant.

– Vi har trent med Tsjekkia. Det var de første vi møtte da vi kom inn i leir. Vi snakket med dem, gikk inn og trente styrke, så møtte vi USA. De var positive de også, og vi har hilst på begge. Jeg begynner nesten å lure på om vi har smittet dem. Vi kjenner på det, men det tror jeg alle gjør. Vi kjenner nervøsiteten for at vi plutselig skal få en telefon om at vi er smittet, sier Kåre Mol.
Mandag fikk den tsjekkiske sandvolleyballspilleren Ondrej Perusic konstatert smitte. I går kom nyheten om at også amerikanske Trevor Crabb har testet positivt.
Ifølge treneren er ikke den norske duoen nærkontakter med de smittede uttøverne.
– Vi holdt oss på avstand og hadde på oss munnbind. Heldigvis ble vi ikke med på boccia, som de holdt på å spille. Vi måtte ha vært 15 minutter med dem for å være nærkontakter, men når du har noen så tett på, blir du alltid litt stresset, bekrefter Mol.
Duoen tester seg hver dag, og har ikke fått noen positive prøvesvar fra Tokyo.
Anders Mol opplevde en falsk positiv test i mai. Det skaper enda mer usikkerhet før åpningskampen i OL.
– Vi blir aldri trygge på dette. Det er noe vi må leve med akkurat nå. Vi snakker om det, men det er noe vi ikke bare har i våre egne hender. Den tsjekkiske spilleren som testet positivt, var fullvaksinert og symptomfri. Det er et lite lotteri, avslutter Kåre Mol.
Tokyo 2020
Blir konfrontert med ni år gammelt brev: – Det husker jeg godt
07/08/2021 PÅ 10:45
Tokyo 2020
Den «ukjente» mannen bak OL-gullet: – Jeg har nesten ikke sovet
07/08/2021 PÅ 09:53