Den norske stjerneduoen tapte det første settet 18-21, men vendte til triumf med 21-18 og 15-9 mot Robin Seidl og Philipp Waller. Det skjedde til tross for at Sørum tilsynelatende var preget av en vond rygg.
Han fikk en kjenning i ryggen tidlig i onsdagens 16-delsfinale, men da tok nordmennene seg videre med seier i strake sett over Matthew Immers og Stefan Boermans fra Nederland.
Mol og Sørum tapte for Seidl og Waller i forrige verdenstourturnering i Latvia. Der trakk det norske paret seg «av medisinske årsaker» senere i turneringen.
Sandvolleyball
Klar for finale i sandvolleyball-VM: – Å stå her nå er en drøm allerede
18/06/2022 PÅ 20:04

Tøff motstand

Tross Sørums skadeutfordring fikk han og makker Mol en god start på torsdagens åttedelsfinale i Roma. De ledet 4-1 i og senere 5-3 i åpningssettet, men forspranget ble etter hvert snudd til østerriksk fordel.
Det var lenge jevnt i settet, men Seidl og Waller skaffet seg et forsprang på tampen og lyktes med sin andre settball til 21-18. Det var Mol/Sørums første settap i årets VM.
Det andre settet utviklet seg i motsatt retning. Østerrikerne førte tidlig, men Mol og Sørum overtok styringen i kampen og ledet stort sett med to-tre poeng. De sikret et tredje sett da Sørum smashet inn 21-18.

Sluttspurt

Det tredje og avgjørende settet ble også jevnt. Ingen av lagene ledet med flere enn to poeng før Mol og Sørum kom inn i en meget god flyt fra 9-9. Da tok nordmennene seks strake poeng og vant kampen.
Mol og Sørum vant OL i fjor og har også fire strake EM-titler. Jakten på den første VM-tittelen fortsetter i Italias hovedstad.
I kvartfinalen venter enten chilenske Marco Grimalt/Esteban Grimalt eller brasilianerne Alison Cerutti og Gustavo Carvalhaes.
Tidligere i VM ble Norges annetpar, Mathias Berntsen og Hendrik Mol, slått ut i 16-delsfinalen.
(©NTB)
VM
Sandvolleyball: Mol og Sørum videre i VM – skuffelse for storebror Mol og Berntsen
15/06/2022 PÅ 08:10
Sandvolleyball
Endringer for OL-heltene neste år: – Like usikker på suksess
31/12/2021 PÅ 09:11