ÅRUNGEN (Discovery):
– Det har vært en bumpy ride. Det er ingen tvil om det. I fjor, rett før OL ble utsatt, kjente jeg at ting begynte å bli bra og jeg gledet meg veldig. Det kjentes fint at det bare var fire måneder igjen av karrieren, og så kom den utsettelsen, sier Are Strandli til Discovery.
Tokyo 2020
Plutselig ligger de i vannet: – Hjertet mitt blødde
08/08/2021 KLOKKEN 09:10
32-åringen beskriver det som «et lite slag i trynet». Han brukte tid på å bestemme seg for å trene videre i ett år til, men et par uker før det braker løs, er han svært glad for det.
– Var det noen gang aktuelt å backe ut?
– Ja, på et tidspunkt for ganske nøyaktig ett år siden så var jeg ganske sikker på at jeg kom til å gi meg. Jeg visste at det kunne komme til å bli semi-bra mottatt, selvfølgelig. Men du skal legge sjelen din i det. Og da kjente jeg at jeg ikke var klar for det i det hele tatt. Men så fikk jeg ting litt på avstand, så begynte det å krible litt igjen, og det er jeg glad for nå, sier Strandli.

En annerledes oppladning

Partner Kristoffer Brun (33) sier at han gikk inn i det med et mer åpent sinn. Samtidig visste han at om duoen skulle satse mot 2021, var det helt nødvendig at Strandli var motivert.
– Jeg tenkte at han måtte få tid og kjenne etter. Så hadde jeg troen på at han skulle tenke at det hadde vært ganske bittert å gi seg rett før, uten å få det siste. Man drømmer om å få det perfekte løpet på riktig tidspunkt, og jeg tror det drev han litt, sier Brun til Discovery.
Oppladningen ble naturligvis ikke slik duoen hadde tenkt. Blant annet tok Strandli litt fri og gjorde andre ting enn roing. Brun tror de har kommet styrket ut av det.
– Vi har hatt en fin treningsvinter og faktisk ikke vært syke. Det er første sesong der jeg tror vi ikke har hatt en eneste sykedag. Det har vært ganske bra. Sånn sett har man taklet det bra. Nå gleder vi oss til å få vist hva man har gjort, og så håper vi at det holder til noe bra, sier Brun.
Saken fortsetter under videoen.

12-åring drømmer om OL-gull i Tokyo: – Vil inspirere andre jenter

Målsetting om gull

Duoen debuterte i OL i London i 2012. Siden den gang har de tatt OL-bronse, VM-gull og flere medaljer i EM. Styrken har vært samarbeidet dem imellom.
– I et OL og en dobbeltsculler så er samarbeidet alfa og omega. I hvert fall i et OL der det er litt press og litt spesielt. Jeg tror at det at vi kjenner hverandre godt og kan spille hverandre gode er en kjempestyrke for oss. Et av våre konkurransefortrinn. Klarer man å holde på humør og backe hverandre er en kjempestyrke og helt sentralt for å kunne prestere, sier Strandli.
I Discovery-ekspert Jørn Sundbys vurdering av norske OL-håp, peker han på duoen som klare medaljekandidater. Selv har duoen målsetting om gull.
– Det var litt av grunnen til at vi valgte å gå på en ny runde etter Rio. Vi har lyst til å revansjere bronsen, selv om det var veldig bra da. Så er det selvfølgelig drømmen å stå på toppen. Så har vi noen tøffe konkurrenter som blir harde å slå, men jeg tror vi er godt posisjonert for å kunne være med i kampen, sier Strandli.
– Det er noen irer som har sett veldig sterke ut, men jeg tror de skal være mulig å slå på en god dag med god roing. Hardt blir det, men vi må tro på det, sier Brun.

Planer om å selge båten

Duoen åpner med sitt forsøksheat lørdag 24. juli. Kvartfinalen går to dager senere, før Strandlis siste rotak kan finne sted i finalen torsdag 29. juli klokken 01.30.
– Det er veldig deilig at det er kun en dans igjen. Samtidig er det litt vemodig. Det har vært en stor del av livet mitt ganske lenge nå og det er et utrolig miljø å være en del av. Man er jo veldig privilegert som toppidrettsutøver, selv om det selvfølgelig er mest hverdager. Det er ikke mange dagene i året du er i toppform. Det er mange tunge dager for hver god, så det skal bli deilig å slutte og starte et annet liv. Samtidig kommer jeg til å savne mye med toppidretten, sier Strandli.
Et savn blir tiden med ro-kamerat Brun, men de begge håper å holde kontakten. Forholdet til båten kommer imidlertid til å få en bråere slutt.
– Jeg kommer til å slutte helt å ro. Jeg kommer til å selge båten så fort som mulig. Det er gøy å ro fort, og det er gøy å ro bra. Men da må man legge inn en innsats, og den kommer jeg ikke til å legge inn. Da skal jeg finne på andre ting. Løpe og løfte vekter og litt enkle ting, sier Strandli.
– Legge grunnlaget for sommerkroppen, rett og slett? Biceps og bryst?
– Ja, da er det sommerkroppen som blir fokuset. Ikke kaste bort tiden på vannet.
Tokyo 2020
Blir satt ut av hilsenene fra idrettsvennene: – Jeg ble litt svett her nå
04/08/2021 KLOKKEN 21:19
Tokyo 2020
Kjetil Borch om Tufte: – Ikke vært en dans på roser
30/07/2021 KLOKKEN 19:04