Alt fra OL i Tokyo ser du på discovery+!
TOKYO/OSLO (Discovery):
– Vi begynner å finne rytmen nå. Vi sleit litt med akkrediteringen, men organisasjonsmessig fungerer alt ganske bra.
Tokyo 2020
Plutselig ligger de i vannet: – Hjertet mitt blødde
08/08/2021 PÅ 09:10
Det er konklusjonen til roer Martin Helseth når Discovery forhører seg om livet i OL-byen.
Helseth er en av fire roere i Norges dobbeltfirer, og den eldste av de tre «unggutta» i båten. 27 er kanskje ikke en alder som umiddelbart gir assosiasjoner til en ung idrettsutøver, men sammenlignet med fjerdemann i OL-båten, kan en trygt si at Martin Helseth (27), Erik Solbakken (26) og Oscar Stabe Helvig (25) er som tre ungfoler å regne.
Olaf Tufte hever nemlig aldersnittet i båten betraktelig, for med seks OL bak seg og 45 år i almanakken, vet ringreven stort sett alt om hva som venter i de olympiske leker.

Lego-mani

Men disse lekene blir spesielle, også for Olaf Tufte.
OL i Tokyo ble først utsatt ett år grunnet koronapandemien, og når arrangørene nå har fått i stand lekene i den japanske hovedstaden, er det under svært strenge restriksjoner. Utøverne kan, i likhet med de aller fleste andre utenlandsgjestene under OL, kun tilbringe dagene på hotellet eller på treningsarenaen når det ikke er konkurranse.
Med store deler av hverdagen «innestengt» på hotellet, har de norske OL-roerne planen klar for å unngå brakkesyken.
– Jeg sa til gutta at en av de viktigste tingene i OL er å unngå brakkesyke. Det blir mye venting, og når vi heller ikke får lov til å bevege oss rundt, så må vi finne på noe. Derfor er det fint å gjøre noe som engasjerer, og da begynte vi med lego, forteller Olaf Tufte til Discovery under onsdagens pressetreff.
– Jeg har aldri lekt noe særlig med lego. Jeg fikk øks og vågåsag da jeg var liten, så jeg er ikke som de andre gutta som har 100 kilo lego hjemme – det har jeg aldri hatt tid til. Guttungen er glad i lego, men nå har også jeg kjøpt litt da, smiler veteranen.

Erik Solbakken la dette bildet av Oscar Stabe Helvig ut på Instagram onsdag, og det er ingen tvil om at det er lego som gjelder på hotellrommet til roerne. (Skjermdump: Instagram).

Foto: Eurosport

Holder seg til lesestoff

Martin Helseth er ikke med på de andres legobølge.
– Erik, Oscar og Olaf har kjøpt seg lego. Alle tre har skaffet seg svære bilsett som de skal bygge, mens jeg har en haug med bøker. Det kan bli veldig mye skjermtid og styring med telefonen, så det er greit å ha noe annet å fokusere på når det blir så mange timer på hotellet, sier Martin Helseth til Discovery.
Under onsdagens pressetreff fikk Discoverys utsendte et øye på Erik Solbakken, som var tydelig fornøyd med sin nye James Bond lego-bil. 26-åringen fra Sunnmøre både gliste og skrålte om sitt nye legosett idet han spaserte ut av området.

Stigningsløp på hotellet

Mellom legobyggingen, er roerne også nødt til å trene for å holde formen ved like før, under og etter konkurransene. Det er ikke like enkelt på et smittevernpreget hotell.
– Vi fikk beskjed for et par dager siden om å kjøre ei økt med trappeløp på hotellet. Det var ikke mulig å gå ut i trappeoppgangen engang, så da kjørte vi stigningsløp fram og tilbake på kanskje 30 meter. Vi finner alternative løsninger der vi må, forteller Martin Helseth.
Samtidig som at treningshverdagen er utfordrende, ønsker ikke roeren å klage på forholdene i Tokyo.
– Sett bort ifra at vi kun kan oppholde oss på banen og på hotellet, så fungerer det veldig fint og vi har flinke folk som passer på oss. Vi føler at ting ligger til rette for å kunne prestere, sier Helseth til Discovery.
Hege Riises Storbritannia åpnet OL med en solid 2-0 seier over Chile onsdag. Se 1-0-scoringen her.

Her fikser hun drømmestart på OL for Hege Riise

Tokyo 2020
Blir satt ut av hilsenene fra idrettsvennene: – Jeg ble litt svett her nå
04/08/2021 PÅ 21:19
Tokyo 2020
Kjetil Borch om Tufte: – Ikke vært en dans på roser
30/07/2021 PÅ 19:04