Den norske båten var en av fire båter på start i A-finalen i Sveits. I potten lå to plasser til de utsatte sommerlekene. Kampen om særlig den siste Tokyo-billetten ble et drama.
Den australske båten vant finalen klart, men bak kjempet Norge og Frankrike en innbitt kamp om annenplassen. Den gikk de franske jentene til slutt seirende ut av.
Tokyo 2020
Plutselig ligger de i vannet: – Hjertet mitt blødde
08/08/2021 PÅ 09:10
To sekunder og 21 hundredeler skilte ved målgang.
Siri Eva Kristiansen, Inger Seim Kavlie, Thea Helseth og Maia Emilie Lund så ut til å ha et tak på konkurrenten med 500 meter igjen, men de franske jentene holdt unna.

Snudd rekkefølge

Dermed ble rekkefølgen på de to båtene snudd fra lørdagens kvalifisering. Der var den norske båten marginalt foran i et løp som kun avgjorde banefordelingen i finalen.
Også Sveits og Romania skulle deltatt i dobbeltfirer-klassen i Luzern, men trakk seg før start. I den sveitsiske leiren ble det påvist koronavirus.
De norske jentene overrasket stort ved å bli nummer fire under EM i forrige måned. Det ga et berettiget håp om OL-billett.
Norge har ikke vært representert i OL-konkurransene i roing på kvinnesiden siden 1996. Heller ikke Tokyo kommer noen til start.
  • OL i Tokyo starter fredag 23. juli og varer fram til 8. august. Se alt fra de utsatte sommerlekene på discovery+ - sikre deg tilgang her!

Heller ikke OL

Tidligere søndag ble Ask Tjøm og Erling Øyasæter nummer fire i semifinalen i dobbeltsculler i Luzern. Dermed blir det heller ingen Tokyo-tur på dem.
De tre beste båtene i hvert semifinaleheat avanserte til A-finale. Der vill det ligget OL-billetter i potten.
Tjøm og Øyasæter vant sitt oppsamlingsheat lørdag og sikret seg med det semifinaleplass. Dermed var det fortsatt håp om OL-deltakelse. I semifinalen ble det imidlertid stopp.
Den russiske båten vant heatet, foran Australia og Italia. Deretter fulgte Tjøm og Øyasæter.
På grunn av ugunstig værvarsel for mandag skal både semifinaler og finaler forsøkes avviklet i Sveits søndag.
(©NTB)
Tokyo 2020
Blir satt ut av hilsenene fra idrettsvennene: – Jeg ble litt svett her nå
04/08/2021 PÅ 21:19
Tokyo 2020
Kjetil Borch om Tufte: – Ikke vært en dans på roser
30/07/2021 PÅ 19:04