Populære sporter
All sport
Vis alt

Olaf Tufte (45) har vært i seks OL – ett har satt ekstra dype spor

Oppdatert 20/07/2021 klokken 18:47 GMT+2

Olaf Tufte (45) blir den første nordmannen til å delta i sju OL. Da blir det naturligvis vanskelig å trekke fram de beste minnene.

Olaf Tufte

Foto: NTB

– OL-minnner er så mangt...
– Da jeg hilste på Linford Christie i 96-OL for eksempel, og han hilste tilbake. Det var et enormt øyeblikk. Da var jeg 20 år og han var på en måte den store sprintstjerna. Det var fantastisk det å gå i matsalen i OL og se alle de store stjernene spise den samme maten, sitte på de samme stolene, mimrer Tufte.

Ekstra spesielt

Ett OL sitter litt bedre i minnet enn noen av de andre. Han kunne feire i Beijing i 2008 etter å ha forsvart gullet i singlesculler fra Athen fire år tidligere. Men det var ikke noen enkel vei dit.
– 2008 var veldig spesielt. Jeg hadde vært gjennom astma, vi hadde blitt foreldre, det var mange ting og folk hadde mista litt trua på at jeg skulle vinne igjen. Så løsna det for meg 36 timer før finalen. Hele sesongen var jeg så sinna fordi jeg valgte å ikke være i form på noen av løpene. Jeg valgte å satse alt på ett kort, det var utrolig tøft. Men når man da lykkes så er det verdt det, alt sammen, sier Tufte.
Det gikk trått både i kvartfinalen og semifinalen, men han fikk karret seg videre. I finalen klaffet det virkelig, og da smakte seieren ekstra godt.
– Det å kunne ta fatet med champagneglass, fylle opp i glassene og bare gå rundt og takke folk, det gjorde meg godt. Det var deilig, sier 45-åringen.
Atalanta, Sydney, Athen, Beijing, London og Rio. Han har vært med i seks OL, og tatt medalje i fire av dem. Han har vært med på å ta medalje både alene og som lag. Det beste har vært å dele triumfene med de rundt seg.
– En av de største tinga for meg er å lykkes med noe, for så å dele det med de som har vært med på å gjøre det mulig, det betyr utrolig mye for meg.
Sett denne?
picture

Dette er Iuels beste OL-minne

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame