Søndag kom de norske triumfene tett på ulike steder i Italia. Det startet med nok en bestenotering fra Birgit Skarstein. Som verdens første pararoer gjorde hun i Varese unna 2000 meter på under ti minutter (9.56,54).
Få timer senere skulle det komme to verdenscupseirer i Sabaudia. Kristoffer Brun og Are Strandli vant A-finalen i lettvekt dobbeltsculler, mens Kjetil Borch gikk seirende ut i singlesculler.
I tillegg rodde den norske dobbeltfireren anført av veteranen Olaf Tufte inn til en annenplass.
Tokyo 2020
Plutselig ligger de i vannet: – Hjertet mitt blødde
08/08/2021 KLOKKEN 09:10
Landslagssjef Flodin mener det var den beste konkurransehelgen i løpet av de ni årene han har hatt ansvaret for de norske roerne. Suksessen ga han enda mer å feire på Sveriges nasjonaldag.
– Jeg skal feire den svenska flaggans dag med et norsk flagg. Dette var min siste verdenscup og min største, sier svensken fornøyd til NTB.

Sterkest

Borch sikret seg seieren i singlesculler ved å spurtslå danske Sverri Nielsen og tyske Oliver Zeidler. Han kjempet om teten ut fra start og var i ledelsen etter 500 meter. Nielsen hadde tatt igjen Borch foran innspurten, og Zeidler kom i tillegg sterkt bakfra.
Men ingen av dem klarte å stå imot Borchs avslutning. 31-åringen slo Nielsen med 20 hundredels sekund, mens det var 35 hundredeler ned til Zeidler.
Flodin var ikke særlig overrasket over at Borch vant en jevn finale.
– Det skilte bare 3/10 sekund mellom de tre i 2019 også, men da med Zeidler først. Kjetil var sterkest i dag. Han valgte å spare litt på kreftene i semifinalen lørdag, sier Flodin.

Gulljakt

Kjetil Borch er kvalifisert for OL i Tokyo. I lekene er roing terminfestet til 23.-30. juli. Han har fra før både VM- og EM-gull i singlesculler, men mangler et olympisk gull. Det kan komme i år.
De norske roerne skal nå ha et par dager fri før de samles 14. juni for OL-oppkjøringen. De har alle fått sine første vaksinedoser og skal ha den neste i begynnelsen av juli.
(©NTB)
bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Tokyo 2020
Blir satt ut av hilsenene fra idrettsvennene: – Jeg ble litt svett her nå
04/08/2021 KLOKKEN 21:19
Tokyo 2020
Kjetil Borch om Tufte: – Ikke vært en dans på roser
30/07/2021 KLOKKEN 19:04