Kjetil Borch tok bronse i OL i Rio sammen med Olaf Tufte. Til årets olympiske leker går roeren for edelt metall nok en gang, men nå ror han alene. Og skal 31-åringen være helt ærlig, så er han glad for å reise til OL som individuell utøver.
– Nå ror jeg tungvekt singelsculler, som er den klassen jeg har hatt lyst å ro siden 2017, og har gjort med hell siden den gang. Jeg liker meg godt alene. For når man er to er det flere faktorer som spiller inn. Gjør man en dårlig prestasjon vet man ikke om det din feil. Nå har jeg mer eller mindre full kontroll på egen prestasjon. Det er ganske deilig, forklarer Borch.
Tokyo 2020
Nye værutfordringer i Tokyo: «Norske» semifinaler flyttes
16 TIMER SIDEN
I OL-sesongen har Borch kommet på pallen tre ganger. Sist med en seier i verdenscupen i Italia. Det gjør at Borch mener OL-gull er innen rekkevidde.
– Jeg tror gull er realistisk. Konkurrentene er veldig gode, men det er klart at det er utrolig mye som spiller inn. Jeg sikter meg inn på toppen av pallen, og gjør alt jeg kan for å komme meg dit, sier Borch.
I forkant av lekene i Japan har Borch vært i Italia for å tilvenne seg varmen.
– Det har vært fantastisk. Det har vært ganske varmt, så man blir sinnsykt sliten. Det er nesten som høydetrening. Det var bra å komme seg litt vekk, da det har vært lite reising det siste året av naturlige årsaker.

Dette lærte han fra Tufte

Selv om Borch er glad for å reise til Tokyo som individuell utøver, er han klar på at han har tatt med seg noen triks fra sin gamle makker i dobbeltsculleren, Olaf Tufte. Ett tips fikk han i OL-finalen i Rio.
– Da vi rodde i finalen var noe av det første han sa etter 150 meter «rolig». Han ba oss om å ta det rolig i en OL-finale. Det tar jeg med meg. Det å beholde roen, forklarer Borch.
Dette blir Kjetil Borchs andre OL, mens hans makker fra Rio er klar for sitt syvende. Borch har ingen intensjoner om å kopiere bragden til tidenes beste roer.
– Jeg har overhode ingen ambisjoner om å være med i OL syv ganger. Da må du ringe til psykiatrisk, så får de komme i varebilen å legge meg inn, sier Borch humørfylt.
Tokyo 2020
Setter ord på skuffelsen etter OL-nedtur: – Bunnløs sorg
18 TIMER SIDEN
Tokyo 2020
Gråtkvalt etter at finaleplassen røk: – Fire knuste drømmer
18 TIMER SIDEN