Populære sporter
All sport
Vis alt

Borch tok seg enkelt videre til kvartfinale i OL: – Dritkult

Oppdatert 23/07/2021 klokken 10:16 GMT+2

Kjetil Borch åpnet ballet for de norske OL-utøverene natt til fredag, og rodde seg inn til en behagelig seier i forsøksheatet i singlesculler. Nordmannen er dermed klar for kvartfinale.

Kjetil Borch

Foto: Getty Images

– Det er dritkult! Å kunne få fyre av kl 08:30 (japansk tid) med litt roing på morgenen her og så få starte OL som første nordmann ut, det er kult, sier en småeuforisk Kjetil Borch til Discovery etter målgang.
– Det er alltid litt seigt det første løpet, men det ble en grei gjennomkjøring og så har vi fortsatt litt mer å gå på til senere, fortsetter en smilende Borch.

Grytidlig start

Til tross en drømmestart på OL og ekstase over å være første norske utøver i ilden, så skulle det norske medaljehåpet gjerne håpet på et noe senere startstidspunkt.
– Det var litt seigt i går kveld da Johan (Flodin) og jeg satt og lagde raceplanen, og ser at jeg er nødt til å stå opp 04:50. Det sitter litt dårlig hos meg, jeg er et B-menneske, flirer Borch.
– Hva foregår egentlig mellom kl 04:50 og start 08:30?
– Det er lett sykkel i korridoren på hotellet. Spinningsykkel vel og merke, og så er det dusjing. Jeg er ferdigpakket dagen før, ellers blir det fullstendig kaos. Spise litt, hive seg i bilen, her ute er det litt forberedelser og sykle før man setter seg i båten, forklarer Borch.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Revansjelystne før søndag: – Vi kan bedre enn det her

Typisk åpningsheat

Som forventet ble fredagens forsøksheat i singlescullerklassen ingen problem for Kjetil Borch. I gode værforhold tok nordmannen tidlig ledelsen i heatet, og rodde til slutt inn til seieren på tiden 6.54, 46, et halvt minutt bak verdensrekorden.
– Det er ingen dårlig tid det der. Kjetil virker å ha full kontroll, men han kjenner nok kjøret. Likevel vet vi at Kjetil har enda et gir til å gå på til senere, mente Discoverys roekspert, Stian Kjennvold.
Også rotrener Johan Flodin var svært fornøyd etter målgang.
– Dette var bra. Det ble et typisk førsteheat etter at man har gått ganske lenge uten å konkurrere på 2000-meter. Da trenger man å få satt i gang kroppen litt, sa en fornøyd Flodin til Discovery.
I heatet på seks utøvere gikk også Ungarns Bendeguz Petervari-Molnar og Brasils Luca Verthein Ferreira videre. Resten av feltet må gjøre et nytt forsøk i oppsamlingsheatet lørdag.
Kvartfinalen i singlesculler går av stabelen mandag kl. 02.40, også her er nordmannen spådd gode sjanser til videre kvalifisering.
Se video av da Kjetil Borch rodde inn til seieren i åpningsheatet i OL:
picture

Her ror Kjetil Borch inn til seier i åpningsheatet i OL

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame