Med under en times mellomrom fikk norsk rosport søndag et etterlengtet gullrush. Det startet med den suverene seieren til Brun/Strandli.
Duoen var først i mål på tiden 6.20,85. På plassene bak fulgte Irland og Italia. Seiersmarginen var 1,99 sekunder.
Tokyo 2020
Plutselig ligger de i vannet: – Hjertet mitt blødde
08/08/2021 KLOKKEN 09:10
Den norske båten lå som nummer to i feltet etter de første 500 meterne, men Brun/Strandli tok igjen italienerne og lå i tet halvveis.
På forhånd var den irske båten pekt ut som de norskes tøffeste utfordrer i finalen. Brødrene Gary og Paul O'Donovan er kjent for å ha kraftfulle avslutninger, og irene kom også voldsomt den siste halvdelen.
Men det skremte ikke Norges rutinerte duo. Brun/Strandli svarte med å sette opp farten og fikk en luke som var umulig å tette.

Medaljegrossister

Brun og Strandli er alltid til å stole på i mesterskap. I 2013 vant de VM-gullet i sørkoreanske Chungju, og siden sto de med hele seks bronsemedaljer (ett i OL, to i VM og tre i EM) inntil søndagens triumf.
Strandli tok i fjor et hvileår for å jobbe som journalist, men i år er han tilbake for fullt som Bruns makker.
Det tok ikke lang tid før Borch sørget for at det ble enda mer å juble for i Glasgow. 28-åringen hev seg på gullbølgen og vant finalen i singlesculler. Det var hans aller første mesterskapsmedalje i båtklassen.
Borch vant med tiden 6.49,95. Han slo den litauiske båten med 73 hundredels sekund. Sveits tok bronsen.

Fersk i singlesculler

Horten-roeren åpnet sterkt og lå som nummer to i feltet etter 500 meter. Deretter falt han bakover til fjerdeplass halvveis, men 28-åringen hadde mye krefter på lager. Etter 1500 meter var han igjen toer, og i sluttfasen greide Borch å ta ledelsen og holde på den hele veien til mål.
Tidligere år har Borch satset på dobbeltsculler. Det var i den klassen han vant VM-gull sammen med Nils Jakob Hoff i 2013. Tre år senere tok han OL-bronse med Olaf Tufte.
Tidligere på dagen ble Maia Emilie Lund og Siri Eva Kristiansen sist i B-finalen i lettvekt dobbeltsculler. De endte dermed totalt på 11.-plass.
Erik Solbakken og Oscar Helvig tok den norske dobbeltsculleren til tredjeplass i B-finalen. Det ga en niendeplass totalt.
(©NTB)
Tokyo 2020
Blir satt ut av hilsenene fra idrettsvennene: – Jeg ble litt svett her nå
04/08/2021 KLOKKEN 21:19
Tokyo 2020
Kjetil Borch om Tufte: – Ikke vært en dans på roser
30/07/2021 KLOKKEN 19:04