I ettermiddag kom NRK med nyheten om at landslagstrener Tor Arne Hetland allerede nå, fire måneder før OL, vraker Petter Northug som ankermann på staffeten.
Eurosport-ekspert og tidligere landslagstrener, Åge Skinstad, synes det er fornuftig å allerede nå signaliserer hvem som skal gå ankeretappen på herrestafettten under OL i Peyongchang.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– Ut i fra forrige sesongs resultater, gir dette trygghet i forberedelsene til mesterskap og er et smart signal, sier Skinstad til Eurosport.no
– Nå er det ikke sånn at dette er hugget i stein. Om han ikke finner formen, har Tor Arne andre alternativer. Men dersom han finner formen han hadde i fjor, og er frisk og rask og alt stemmer, kommer Finn til å gå den. Blir han nummer 70 i rennene før OL, kommer han ikke til å bli tatt ut i det hele tatt, forklarer Skinstad.

– Petter er veldig realistisk

På grunn av at verdenscup-helgen i Nove Mesto måtte avlyses, falt den éne verdenscup-stafetten bort. Det betyr at det ikke vil være noen stafetter i årets sesong før OL starter i Peyongchang 9. februar 2018.
Skinstad tror ikke Northug tenker så mye på at Hetland allerede nå har valgt en ankermann.
– Petter er veldig realistisk. Han vet at han først og fremst må gå så fort at han er med og en kandidat til å ta medalje på de første øvelsene. Han må også gå så fort i verdenscupen at han er blant de fire norske som får gå øveslene før stafetten, sier Skinstad.
Og skulle Northug være i bedre form enn Krogh når OL starter, tror ikke Skinstad at Hetland kvir seg med å endre.
– Det vil ikke bli delt ut noen bot til noen om Petter går sisteetappen. Om han (Heltand) synest det er riktig dagen før stafetten, så gjør han det, sier Skinstad.

Mener Northug kan gå flere etapper

Skinstad mener en Northug også kan gjøre en god figur på de andre etappene, om det blir som Hetland har bestemt.
– Det er ingen tvil om at Petter i form også er god nok til å gå sisteetappen. Men Petter i form har også vunnet VM-gull på 15 kilometer individuell start, og passer fint på en tredjeetappe. Og han er også en førsteetappeløper, mener Skinstad.
Også Johannes Høsflot Klæbo viste forrige vinter at han har avslutningsegenskaper som kunne passet på en ankeretappe.
– Johannes er god nok for det aller meste, men ut i fra fjoråret er eg enig i Finn er den beste kandidaten. Det å ha mange gode løpere er flott. Da blir det mest mulig konkurranse om de fire plassene, sier Skinstad.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25