24. juli 2020 tennes ilden. For tre år siden tok Norge fire bronsemedaljer i OL. Det var første gang siden 1984 at norske utøvere ikke fikk med seg titler hjem fra sommerlekene.
– Resultatmålene settes alltid i tett samspill med idrettene. Vi hadde en første runde på dette for to år siden. Da så vi blant annet på potensialet til de utøverne som var med i Rio de Janeiro. Da satte vi ned åtte medaljer som ambisjon. Den står fortsatt og er veldig ambisiøs, sier Marit Breivik til NTB.
Hun er assisterende toppidrettssjef med ansvar for sommeridrettene. Sommer-OL drar til seg utøvere fra hele verden, og medaljene sitter hardere enn i vinterlekene.
Olympiske Leker
Dette er maskoten for OL i Paris 2024
14/11/2022 KLOKKEN 11:39
Breivik ledet Norge til OL-triumf på håndballbanen i 2008.

Topp

Etter at medaljemålsettingen ble slått fast, har blant annet sandvolleyparet Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) tatt plassen som verdensenere. De to er per i dag Norges største gullhåp.
– Nå er vi også inne i en veldig spennende sesong for å se hvor stabilt og høyt nivå disse utøverne er oppe på. Vi vet at man skal være rimelig god året før også for at det skal være realistisk med en medalje i OL, sier Breivik.
Norge kan få med seg to håndballag for første gang. Kommende VM- og EM-sluttspill er første mulighet for å sikre OL-plass.
Lykkes ikke Norge der, vil det komme en mulighet i OL-kvalifiseringer til våren. Og der vil trolig begge norske lag få en svært gunstig seeding. I tillegg jobber Norges Håndballforbund med å få disse turneringene på hjemmebane.
Norge vil være hete medaljekandidater i håndball i Tokyo om det løser seg med å få plass.

Uten grenser?

Løperfenomenet Jakob Ingebrigtsen (18) ser ut til å bli Norges neste internasjonale superstjerne.
– Han imponerer ikke bare meg, men vel hele verden. Det blir spennende å se. Hvor er grensen for hvor god han kan bli? Jeg håper han har tid til å lete på hele potensialet sitt og at ikke alt må skje veldig fort, sier Breivik om unggutten.
Golfprofilen Viktor Hovland (21) og tennisspilleren Casper Ruud (20) er andre unge utøvere som kan bli å se i norske farger i Tokyo.
Karsten Warholm (23) er også et meget hett gullbud om et år.
– Flere av utøverne våre er unge og vil være med også i Paris i 2024, sier Breivik.

Sammen

Norge skal ha treningsleirer delvis sammen med Sverige før OL.
– Mange av våre utøvere vil være i såkalt «precamp» i Fukuoka (sørvest i Japan) før de kommer til Tokyo.
– Vi skal benytte fasiliteter svenske utøvere har benyttet tidligere. Dette gjør at vi er trygge på at dette blir bra. Det kan også gi mulighet for matching om begge land får med håndballag, sier hun.
(©NTB)
Olympiske Leker
Russisk skipresident vekker avsky: Ønsker eget OL for LHBT-personer
27/10/2022 KLOKKEN 11:19
Olympiske Leker
Slik blir maratonløypen i Paris-OL 2024
05/10/2022 KLOKKEN 17:40