Foto: Norges Bokseforbund
Etter at mandagens kamper i London var over, bestemte nemlig Den internasjonale olympiske komité (IOC) seg for å stoppe turneringen. De resterende kampene er planlagt gjennomført i mai.
Årsaken til den hastige beslutningen om å utsette arrangementet i London var frykten for spredning av koronaviruset.
Olympiske Leker
Demonstranter forsøkte å ødelegge tenningen av OL-ilden
43 MINUTTER SIDEN
Også den amerikanske og siste verdenskvalifiseringen til OL er flyttet til mai, opplyser IOC.
Gedminas Mindaugas vant sin første kamp i London mandag da han slo Imre Balasz Bacskai i 16-delsfinalen i 75-kilosklassen. Nå må han vente til tidligst mai for å se om han klarer å kvalifisere seg til sommerlekene i juli og august.
Den 23 år gamle bokseren som er født i Litauen vant med dommerstemmene 4-1. Han tapte den første runden, men vartet opp med varierende slag mot sin motstander i de to neste rundene og var klart best.
Mindaugas var spesielt effektiv med sine tunge kroppsslag og kombinasjoner. Den ungarske veteranen var derimot farlig på kontringer og fikk inn en del treffere på den måten.
I neste runde blir motstanden verre for Mindaugas. Da skal han ut mot bokseren som er toppranket i 75-kilosklassen, russeren Gleb Baksji. Den kampen skulle gått onsdag.
Madeleine Angelsen var i aksjon i kvinnenes weltervekt i London, men måtte søndag si takk for seg i kvalifiseringen etter tap i 1. runde.

Helland med klar oppfordring til alle fotballspillere i Norge

(©NTB)
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47