Hva er Olympic Day?

Det er et kjempespørsmål! Skal vi ta en titt på forklareren som IOC praktisk nok har ordnet. La oss se hva den sier.
Olympic Day er en feiring av sport, helse og samvær. Det inviterer alle rundt om i verden til å være aktive og bevege seg sammen med et formål den 23. juni hvert år.
Olympiske Leker
Lover unikt OL: – Dette landet er i stand til å gjøre utrolige ting
28/06/2022 PÅ 07:16
Deltakere fra hele verden vil minnes dagen IOC ble stiftet på Sorbonne i Paris, da Pierre de Coubertin ønsket å gjenopplive de eldgamle Olympiske Lekene den 23. juni 1894.

Hva er temaet for Olympic Day 2022?

Tilbake til forklareren!
I 2022 er temaet for Olympic Day Sammen, for en fredelig verden, og kommer i følge med hashtaggene #MoveForPeace og #OlympicDay.
Årets Olympic Day feirer styrken sport har til å samle sammen mennesker i fred.
Fred og sport går langt tilbake i den Olympiske Bevegelsen, og blir manifestert i den Olympiske Våpenhvilen under hvert OL.
I nyere tid har IOC også støttet flyktningsatleter gjennom IOCs stipend for flyktningatleter og IOCs OL-lag for flyktninger.

Hva gjør folk på Olympic Day?

De nasjonale olympiske komiteene arbeider med å skape kreative måter å engasjere folk til sine Olympic Day-arrangementer - uavhengig av alder, kjønn, sosial bakgrunn eller sportslige evner.
Noen land har også innarbeidet dagen i skolepensum.
Alle kan være en del av Olympic Day, og med så mange mennesker som gjør så mye forskjellig på Olympic Day, hvorfor ikke bli med på moroa?
I disse dager arrangerer flere løp for Olympic Day over hele verden for å feire. Dette inkluderer ett løp i den Olympiske hovedstaden Lausanne, hvor IOC er basert.
Løpet ble først lansert i 1987 og handlet om å oppfordre alle Nasjonale Olympiske Komiteene (NOCs) for å feire Olympic Day og for å promotere praktiseringen av massesport.
Det har vært en braksuksess og har vokst fra 45 deltakende NOCer i den første utgaven i 1987, til mer enn hundre deltakende NOCer.
Hvorfor ikke undersøke ditt nærmeste Olympic Day-løp? Eller, bare vær aktiv med vennene dine - eller med deg selv - og #MoveForPeace.

Hva med søndag 26. juni?

De mest skarpe av dere, vil kanskje undre på hvorfor der er flere arrangement. Det er fordi Olympic Day varer over flere dager!
Søndag 26. juni vil det i Paris være en stor feiring som blir arrangert rundt Stade de France.
Om du er der kan du prøve deg på over 30 OL- og Paralympics-sporter.
Flere OL-stjerner vil glimre med sitt nærvær. Cecilia Berder, Romain Cannone, Camilie Lacourt, Anne-Cecile Ciofani, Diandra Tchatchouang, Mehdi Marzouki, Soufyane Mehiaoui. Pluss noen fotball-"freestylere" og lokale artister.
Olympiske Leker
Kombinertkvinnene får fortsatt ikke delta i OL i 2026
24/06/2022 PÅ 16:56
Olympiske Leker
Disse skal kjempe om de unike OL-plassene: – Vi beundrer dere
22/06/2022 PÅ 16:48