NYDALEN (Discovery):
– Det føles litt mer som et nachspiel for å være ærlig. Det er trukket ut veldig langt, og den corona-situasjonen som er tøff for absolutt alle, kjenner jo jeg også på, og Amalie det samme.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05

Rekord- og venteåret

Det sier Karsten Warholm til Discovery på spørsmål om hvordan han vil beskrive året som har gått. Et år som ga ham ny bestenotering og ytterligere et steg mot verdensrekorden til Kevin Young fra OL i Barcelona i 1992. Som ga ham hans beste og jevneste resultater noen sinne, med rekka 46.87, 47.07, 47.08, 47.10 som de fire raskeste tidene.
Likevel har året fortonet seg som en lang venting på festen, forteller Warholm.
– Jeg er veldig glad i å konkurrere og det har det blitt veldig mye mindre av. Så vi får satse på at vi går rett fra nachspiel til en stor fest, egentlig, så det blir en dag to.
– Det er de tøffeste gutta og jentene som tåler det, da?
– Helt presis, helt presis, parerer Warholm.
Saken fortsetter under videoen:

Bobil og kjøring

Han, trener Leif Olav Alnes og Amalie Iuel har levd under strenge smittevernstiltak, stått over stevner – nå senest innendørs-EM i Polen der mange utøvere ble smitta – og valgt alternative transport- og overnattingsmuligheter der det har vært mulig.
Enten det være seg å kjøre til NM i Bergen med bil istedenfor fly, eller som til Stockholm og Diamond League-stevnet der de bodde i en campingbil og han løp på 46,87 og ble førstemann i verden til å notere to tider under 47 blank.

Snu pandemien til sin fordel

At det ble noen konkurranser, med hovedtyngde på august-september, tror Iuel var helt avgjørende for at motivasjonen holdt seg gjennom 2020-sesongen, der både EM og OL ble utsatt.
– Klart, det hjalp litt å kunne få konkurrere litt i sommer. Alt ble redusert i antall stevner og konkurranser, men det å få sjansen til å vise hva du er god for et par ganger hjalp veldig. Hvis vi skulle trent gjennom hele sommeren og høsten og vinteren uten noe som helst, hadde det vært mye kjipere, mener hun.
Mental innstilling har vært viktig i så måte. Ikke bare ved å bevare humøret treningsgruppa etter hvert har blitt så kjent for, men også ved å rett og slett utnytte ulempene ved covid-19-pandemien til sin fordel – hvis det er mulig.
– Vi har prøvd å snu det til vår fordel og tenke at «vi skal takle dette best av alle våre konkurrenter og vi må ikke la det knekke motivasjonen vår». Og det føler jeg vi egentlig har klart ganske greit, motivasjonen er der fortsatt, sier Iuel

Muntrasjonsrådet Alnes

Hun får støtte av treningskompisen.
– Ja, og gruppa vi har hatt har vært verdifull i en sånn setting, for det å gjøre dette helt alene tror jeg hadde blitt veldig, veldig demotiverende, sier Warholm.
– Og Leif har hatt veldig stort fokus på det, at vi må prøve å holde spiriten oppe og ha det gøy for det, og det har funka, følger Iuel på.
– Det virker som instilligen er at dere er med i verdens morsomste treningsgruppe, men har dere tatt ytterliggere knepp for å holde spiriten oppe?
– Vi har egentlig bare fortsatt med greia vår og det er viktig for oss at stemninga skal være naturlig, mener Warholm, og tenker på de utallige øktene som fremdeles gjennomføres i Valhall.
– Det har jo betydd enda dårligere vitser og sånne ting! Det syns jeg er gøy, fniser Iuel.
– Haha, det begynner å bli litt slitasje. Jeg føler vi kjører litt i samme sporet da, og vi trives jo i det sporet, så vi ser ikke noe grunn til å endre, tror jeg, er Warholms oppsummering av den saken.
Med tiden 46,87 sekunder satte Warholm europarekord, personlig rekord, stevnerekord, årsbeste i verden, Diamond League-rekord, men hans to største konkurrenter – amerikanske Rai Benjamin og Abderrahman Samba (Qatar) - valgte å ikke konkurrere i fjor.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25