TOKYO (Discovery):
Endre Funnemark (23) var sistemann inn i OL-troppen i seiling. Windsurferen legger all sin tid og energi i talentet sitt, men han vil aldri bli en utøver som kun kryper inn i eget skall.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– Det er bra at vi har med oss litt humor som kan vises hjemme. Det skal ikke være blodseriøst. For det betyr ikke nødvendigvis bedre resultater.
– Jeg tenker det er litt viktig for både meg og alle som ser på. At ikke alt handler om vindskifter og solgangsbris hele tiden, sier han til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Så nære var Ingeborg (20) semifinaleplass

Framtidige stunts

I Tokyo har man blitt godt kjent med 23-åringen, som fra første møte på seilearenaen strålte av glede for å kunne delta i OL for første gang.
På det første pressetreffet ble det også gjort en halvseriøs muntlig avtale om noen stunt i pressesonen. Der lanserte han å både stille opp i bar overkropp og med en raff fannypack (rumpetaske på magen) etter de ulike seilasene.
– Vi får se når dere kommer dere til arenaen vår om det blir noe, ler han.

– Folk gjør merkelige ting

For all del: Funnemark mener ikke at man skal gå rundt som en klovn når man driver med idrett på olympisk nivå.
– Man skal ha litt stress i kroppen. Men så er det mange som kjenner altfor mye på det. Straks det er noe så stort som OL, så ser du at folk gjør merkelig ting utpå der.
– Jeg kjente litt på det første dagen selv, for jeg visste jo at folk sitter hjemme og fulgte meg tett. Men det må man bare riste av seg.
Saken fortsetter under videoen.

Nederlandsk syklist med gigatabbe: – Det var en bom

Ambassadør

Å by på seg selv knytter han opp mot det å representere sin relativt smale idrett på en fin måte også.
– Jeg håper jeg er en god ambassadør. Det er ikke en sport som har mye publisitet rundt seg. Jeg liker å vise at det er kult det jeg holder på med. Sportsfolk har gjerne litt sjel og iver innerst inne, hvis man ikke lar alvoret ta dem.
For OL i Tokyo kan være nettopp den arenaen brettseilingen trenger i Norge for å få et enda større løft, selv om den har vokst som idrett de siste årene.
– Hvert fall når det ikke er Formel-1 det her og det ikke er kameraer overalt, så er det gøy å kunne vise folk litt hva som skjer i kulissene i denne sporten. Så skal jeg ikke si at jeg er helt influencer, men det er jo livet mitt det her.
Sett denne?

Parets mirakuløse vei til OL: – Beinet føltes som gelé

Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25