• Se Warholm løpe forsøk og Håndballguttas kamp mot Tyskland fredag kun på discovery+
– OL er verdens største idrettsarrangement, og vi viser over 3500 timer med øvelser fra Tokyo. Alt sendes direkte på discovery+, og det er også mulig å se alle øvelsene i opptak. Dette er gratis for nye kunder. Vi gjør redaksjonelle prioriteringer hele tiden. I morgen prioriterer vi å løfte frem håndballen og friidretten på discovery+, og rett og slett bruke øvelsene som en anledning til å gjøre enda flere kjent med alt innholdet og valgfriheten plattformen gir, sier operativ leder i Discovery Norge, Espen Skoland.
Det norske herrelaget i håndball har åpnet OL med to seire og ett tap, og fredag møter de Tyskland i kampen om videre avansement. Kampen starter 14.30 norsk tid. Dette er nest siste gruppespillkamp for Norge, som møter gruppeleder Frankrike i sin siste kamp søndag. Karsten Warholm, den ferske verdensrekordholderen på 400 meter hekk, skal i aksjon for første gang i Tokyo-OL natt til fredag ca. klokken 04.30 norsk tid. Dette er et forsøksheat, som Warholm må forsere for å komme til søndagens semifinaleheat. Finalen går natt til tirsdag 3. august.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
Oppladningen til Norges største gullhåp i Tokyo har naturligvis vært preget av koronapandemien med få konkurranser, som har vært en utfordrende tid for friidrettsstjernen.
– Det føles litt mer som et nachspiel for å være ærlig. Det er trukket ut veldig langt, og den corona-situasjonen som er tøff for absolutt alle, kjenner jo jeg også på, og Amalie det samme. Jeg er veldig glad i å konkurrere og det har det blitt veldig mye mindre av. Så vi får satse på at vi går rett fra nachspiel til en stor fest, egentlig, så det blir en dag to, sa Warholm til Discovery i vinter.
Denne uken ble verdensrekorden hans godkjent. Og med en fersk verdensrekord i lommen er det ingen tvil om hva målet i Tokyo er. Trener Leif Olav Alnes, mener dette er blir Warholms suksessoppskrift.
– Han er bedre på alt. Det er om å gjøre å ikke trykke på bremsen inn mot hekken, og unngå å bremse ut av hekken. Resultatet er hvor raskt du klarer å løpe 400 meter uten hekker, samtidig som du må lære deg det tekniske ved å passere hekkene. Det er vanskelig. I Japan blåser det kattunger, så det blir noen utfodringer, men da hjelper det å være en staut kar fra Sunnmøre, sier Alnes til Discovery.
Andre norske OL-utøvere i aksjon som blir å se eksklusivt på discovery+ denne fredagen, er Ola Stunes Isene (diskos, kvalifisering, ca. kl. 04.20), Hedda Hynne (800 meter, forsøksheat, ca. kl. 03.33) og Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 meter, forsøksheat, ca. kl. 12.26).

Tøff kamp for Håndballgutta

Klokken 14.30 fredag skal Håndballgutta i aksjon. Der kan Christian Berge og co sikre avansement, men kampen mot Tyskland blir tøff. Også håndballkampen vil kun sendes på discovery+.
– Det blir en tøff kamp. Det er det OL er. Det er masse tøffe kamper. Vi regner med krigekamp som blir avgjort på slutten. Vi kjenner mange av gutta godt. Det er prestisje å vinne her. Jeg vil si jeg liker å spille mot dem. Vi har hatt godt tak på dem, sier Kevin Gulliksen til Discovery.
Gulliksen suger til seg opplevelsen av å være i et OL.
– Det er morsomt. Vi er privilegerte som får oppleve det. Vi er en gjeng på tur som har det morsomt sammen. Vi holder humoren oppe og alle koser seg. Skulle ønske vi kunne sett litt mer av de andre idrettene. Men sånn er det. Alle går i samme matsal og de største stjernene går forbi deg. Noen spør om bilder. Man kjenner på at man er heldig som får være en del av det. Jeg har ikke gjort det. Et bilde betyr ikke så mye. Men det å vite at man har vært en del av det er kult. Jeg hadde ikke blitt overrasket om noen spør Sander eller Bjarte, avslutter han.
Øvelsene kan i tillegg være tilgjengelige hos utvalgte distributørers dedikerte event-kanaler under OL.
  • Se Warholm løpe forsøk og Håndballguttas kamp mot Tyskland fredag kun på discovery+

Se oppsummering av dagens OL-høydepunkter

Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25