Discoverys reporter Jonas Bergh-Johnsen er til stedet i Tokyo. Han melder om uvanlig mye politi i området rundt Olympiastadion før kveldens friidrett.

– I tillegg hørte man på lang avstand lyd fra flere roperter. Japansken min er ikke akkurat flytende, men på plakatene demonstrantene hadde laget stod det skrevet slagord mot OL.
Årsaken bak demonstrasjonen virker å være sammensatt.
– Det hersker ingen tvil om at sinnet og frustrasjonen hos demonstrantene var rettet mot at OL avvikles, men jeg tror det handlet minst like mye om sosiale og økonomiske årsaker som covid. Det stod i alle fall på minst én plakat at OL ikke bør arrangeres så lenge det finnes fattigdom i Japan, sier Berg-Johnsen videre.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05

Ikke første gang

Japanerne har ytret sin frustrasjon tidligere i mesterskapet. I forbindelse med åpningsseremonien samlet hundrevis av demonstranter seg utenfor OL-stadion.
Ropene var så høylytte at de hørtes inne på stadion da musikken ble kuttet for et minutts stillhet for de som har dødd av koronaviruset ifølge New York Post.
Tidligere har spørreundersøkelser vist en tydelig misnøye rundt OL blant den japanske befolkningen. Støtten for OL økte før lekene, men mange ønsket fortsatt å avlyse.
En undersøkelse gjort av avisen Yomiuri Shimbun i juni, viste at 50 prosent av respondentene ønsket at OL skulle bli holdt, mens 48 prosent ville ha det kansellert.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25