Oppkast som måtte vaskes opp, ødelagte senger og et hull i veggen. Det var det en mindre gruppe australske utøvere etterlot seg i OL-landsbyen i Tokyo etter å ha satt kursen hjemover.
Ian Chesterman, sjefen for Australias olympiske komité, sier imidlertid at det ikke får noen konsekvenser for utøverne.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– Det er snakk om noen unge mennesker som har gjort en feil. De etterlot rommene sine i en tilstand som var uakseptabel. Det er ikke snakk om vandalisme, sier Chesterman ifølge britiske The Guardian.
Saken fortsetter under videoen.

Hevder han fikk stygge meldinger: – Har preget meg

– Har uttrykt anger

Han synes det er spesielt leit ettersom andre utøvere måtte flytte inn på de samme rommene etter at den australske gruppen hadde vært der.
– Det er snakk om et lite antall mennesker som har gjort en feil og det må de selv leve med, sier Chesterman.
– Det er flere utøvere som uttrykt anger for å ha vært involvert i disse hendelsene. De er skuffet over å være en del av en diskusjon om adferdsproblemer i et lag som har vært eksepsjonelle både på og utenfor banen, fortsetter sjefen for den australske OL-troppen.

Annen episode på flyet hjem

Det australske rugbyforbundet melder også tirsdag at de har igangsatt sin egen etterforskning etter å ha blitt informert om uakseptabel oppførsel blant rugby- og fotballspillere på et fly på vei hjem fra OL.
– Det er ekstremt skuffende, men forbundene i både rugby og fotball har fortalt meg at slik oppførsel på ingen måte er akseptabelt innen deres sport og har kommet med en oppriktig unnskyldning til det australske OL-laget, sier Matt Carroll i den australske olympiske komité til Reuters.
Ifølge Carroll skal de foreløpig ikke ha mottatt noen formell klage fra flyselskapet.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25