For første gang siden 1972 reiser et norsk herrelandslag i håndball til OL. Der skal Christian Berge og de norske håndballgutta møte marerittmotstander Spania i sin gruppe.
Det er knalltøff motstand for de norske håndballgutta. Spania er et lag Norge ikke har slått siden 1997. I januar ble det norske laget grundig slått av spanjolene i VM.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 PÅ 10:05
– Det er gode muligheter her, sier Berge til handball.no.
– Vi må komme oss til kvartfinale - det er målet innledningsvis. Så får vi se hvilket lag fra gruppe B vi i tilfelle møter der. I pulja blir det mange interessante oppgjør, og vi har noe å revansjere både mot Frankrike og mot Spania etter det som skjedde i VM. Så jeg kjenner både på revansjelyst og optimisme inn mot OL, sier han videre.

Møter regjerende verdensmester

Thorir Hergeirsson og de norske kvinnene slapp derimot med skrekken i torsdagens trekning, og møter Montengero i stedet for tittelforsvarer Russland under sommerens leker. Derimot må håndballjentene bryne seg på regjerende verdensmester Nederland i sin gruppe.
I åpningskampen møter kvinnene Sør-Korea.
– En super trekning - slik jeg pleier å si at det alltid er. For vi får ikke styrt utfallet uansett, sier Hergeirsson til handball.no.
– Jeg har en fornemmelse av at det blir et sterkt OL. Det er mange gode lag i begge grupper, og vi fikk for snaue 14 dager siden bank av Montenegro. Så motstanden blir tøff. Lag som Japan og Angola er blitt mye bedre de siste åra, og Sør-Korea hever seg alltid inn mot OL. Det er ingen kasteballer her. Det blir tøffe kamper, og det gjelder å komme seg til kvartfinale, sier landslagssjefen.

Dette er OL-gruppene:

Herrene:
Gruppe A: Norge, Frankrike, Tyskland, Brasil, Spania og Argentina
Gruppe B: Bahrain, Egypt, Portugal, Sverige, Danmark (tittelforsvarer) og Japan
Kvinnene:
Gruppe A: Angola, Sør-Korea, Norge, Nederland, Montenegro og Japan
Gruppe B: Brasil, Frankrike, Ungaren, Russland (tittelforsvarer), Spania og Sverige
Japan kunne som et fortrinn IHF har gitt dem som OL-vert, velge hvilken gruppe de ønsket å spille i.
Første håndballkamp i OL i Tokyo blåses i gang i Yoyogi National Stadium 24. juli. Deretter er det kamper hver eneste dag gjennom lekene. Fra hver gruppe går fire av seks lag videre til kvartfinaler. Finalene spilles 7.-8. august.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 PÅ 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 PÅ 13:25